En riktigt lyxig kaka
Idag är jag så otroligt sugen på allt. De senaste dagarna har jag ätit så dåligt och inte haft någon aptit, nervositet är ett bra bantningstips, hehe….men idag är aptiten tillbaka med besked. Ge mig brownie liksom. Idag tänkte jag tipsa Dig om dessa LYXBROWNIES. Alltså herreminjeee….Dom är sådär härligt kladdiga, saftiga, mustigt chokladiga. Mmmm….dem har helt enkelt allt. Så vansinnigt gott! Lyxbrownies fick 10 poäng av alla här hemma.
Inte nog med den krämiga lite kladdiga inre på denna Lyxbrownie, den har dessutom världens godaste glasyr uppepå. Mums!
Missa inte min kategori med massor av härliga goda mjuka kakor (<klicka)
Här nedan får du tips på mina populäraste kakor, klicka på länkarna nedan för recept.
• Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa (funkar med blåbär, hallon eller äpplen också)
• Supergoda chokladrutor med cheesecakefyllning
LYXBROWNIES
Missa inte mitt grymma recept på Browniepannkakor (<klicka) och denna otroliga nyttiga Brownie (<klicka)
250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
200 gr smält choklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
Krämig glasyr:
100 g mjukt smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g Philadelphiaost
1 msk snabbkaffe
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i ett vattenbad.
2) Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Viktigt då det kan skära sig annars. Blanda sedan ner sirapen.
3) Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, använd hellre en slickepott. Häll slutligen i den smälta chokladen.
4) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig och lite mjuk i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga.
Glasyren:
Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet. Bred på krämen uppepå kakan när den svalnat helt. För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig, jag hade inte tid att vänta tyvärr. Ät sedan och njut!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Wow! Dom ska jag definitivt baka. Älskar allt med choklad.
Ja dom är jättegoda!
Kan man göra dem glutenfria? Vad ersätter jag mjölet med då?
Ersätt mjölet med ca 50% mer mjölmix!
Gjorde din Silverkaka idag dock utan äppelröran. Den blev så himla god!!
Visst är den!?
De där såg riktigt smaskiga ut!
🙂
Det är dom!
Kan man frysa dem med glasyr? Ser ljuvligt goda ut…
Jag skulle nog frysa dom utan glasyren i så fall.
Är det en 30*40 långpanna man använder?
Som i dom flesta recepten i långpanna
Ja precis!
När du skriver gradantalet i dina recept. Avser det då över/undervärme eller varmluft?
Alltid vanlig ugn med över och undervärme. 👍🏼
Kan man använda vanligt kaffe?
Nej tyvärr, det måste vara sån snabbkaffe.
Kakan ser ljuvligt god ut! Men hade velat ha ganache på toppen. Har du något bra, och enkelt, recept på det?
Kolla in min lakritskladdkaka, där finns en ganache som är ljuvlig! 😍
Hej
Kan man byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl? Låter super god o vill bjuda väninnan på den.
Går jättebra! Tips är att också ha i 1 msk fiberhusk. 🥰
Du använder ugnens plåt ? Tack för alla fina och goa recept
Ja precis! Tack själv! ❤️
Vilket mått på långpannan har du?
Den stora som du har i ugnen. ☺️
Är det 1 msk snabbkaffepulver eller blandat snabbkaffe (vätska)?
Pulvret ☺️