Mjuka kakor

Supergoda chokladrutor med vaniljfyllning

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt.

IMG_6578

Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. 🙂

IMG_6581
IMG_6585

RECEPT ca 24 st:

250 g smör
4½ dl mjöl
½ dl kakao
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning:

2 ägg
300 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det, vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.

Ta sedan 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten. Jag använde en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.

Fyllning:

Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.

Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.

Följ gärna min  FB-sida för mer inspo, värdefulla tips och massor med recept på bak och mat HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR.

Kommentarer

  1. Emelie

    Blev väldigt god, enkelt recept att följa. Jag har en dotter med mjölkproteinallergi så gjorde egen cashew cream cheese i fyllningen och der blev kanon! Tusen tack för bra recept, barnen älskade kakan 🙂

  2. Birgitta H

    Det står att 1/3 av smulet ska vara till botten och 2/3 smulas ovanpå, stämmer det? Bottnen blev så platt. Nu står den iofs i ugnen 😉

  3. Annette

    Tror min långpanna var för stor.Och creme cheese smeten blev väldigt tunn ja jag vispade kanske den för mycket.God smak på kakan som blev lite platt,mums!

  4. Karin

    Sorry jag är korkad ..Men du skriver ta de en 1/3 av smulet och täck formen med.. Men de andra 2/3 då?
    Eller står det nånstans?

  5. Camilla andersson

    Smälter man smöret blir det ju en kladdig deg istället för skulder
    Det måste väl ändå vara rumsvarmt smör?
    Jag gjorde enligt receptet men blev inte bra

  6. Rebecca

    Åh smarriga! Vad skulle du rekommendera för mjölsort om man vill göra dessa glutenfria? (Mandel, kokos, ris? ) tack på förhand

  7. Åsa t

    Heej. En fråga om matlagning mitt i baket😊😊😊 jag har snöat in totalt på My Kitchen Rules på 7an (äääälskar master chef Australien men har redan sett denna säsong så då var jag tvungen att hitta något annat) men men i alla fall. … Där har de gjort någon form av ostpaj med typ parmaskinka som pajdeg i muffinsform. Tror att de blandade ägg, ricotta å ost som fyllning. Några tankar kring hur detta kan göras? Funderar på att ha det som förrätt med ruccola,lite olja å rostade pinjenötter, kanske ugnsrostade tomater också😊. Kram

  8. Monika larsson

    Hej!
    Denna kaka och den med kola, låter så goda. Men för dem som inte gillar cream cheese, finns det ngt annat som man kan byta mot. Dum fråga kanske, men…
    Cream cheese kanske inte ens smakar ngt?

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers