Igår bakade jag ju en kaka som vi ska bjuda mina svärisar på när de kommer och hälsar på. Ojoj, vilken kaka. Den här måste du prova verkligen! Det är en kaka du bakar i långpanna. En mjuk saftig kaka med lite crunchig ripping uppepå kakan som under gräddningen liksom borrar sig in i själva kakan. Helt fantastisk, denna ska jag baka fler gånger, det är en sak som är säker!
Jag vet att denna kakan har många olika namn, dock så vet jag inte om just den här som jag haft i oboy i ripplet heter, för det är ju inte samma kaka som den med kanel.
Inspireras av fler goda kakor:
• Snabb luftig rabarberkaka (byt rabarber mot blåbär, äpplen eller hallon)
• Världens godaste rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör (byt mot bär eller annan frukt)
Den här kakan kan du variera om du vill, gör som sagt en härlig kanelblandning istället, byt ut oboy mot en mindre mängd kanel. Gott också att blanda havregryn och mandelmassa. Våga prova dig fram, det kan bli hur bra som helst.
Kolla in hela min kategori med MJUKA KAKOR (<klicka för alla recept) – långt över 100 recept!!!
LYXKAKA
3 av mina absolut populäraste kakor just nu: Apelsinsockerkaka // Snabb Mandelmassakaka // Snabb lyxig äppelkaka med vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk också)
100 g smält smör
RIPPEL:
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl oboy
GÖR SÅHÄR:
1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Häll i det smälta smöret.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Häll i det i smeten och rör om med slickepott.
3) Häll i mjölken och rör om tills du har en någorlunda slät smet. Lite klumpar gör ingenting.
4) Gör ripplet. Smält smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och oboy. Jag körde lite med elvispen i.
5) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd plåt. Jag hade en plåt som är ca 25×35 cm.
6) Ta sedan och ”strö” ut ripplet över hela kakan. Grädda på 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka är torr när du känner med sticka.
Den här succékakan bara måste du testa att baka nångång, den är omöjlig att inte älska! Recept, klicka HÄR.
En annan kaka som du bara inte får missa är denna VANILJ & CITRONKAKAN, som vaniljhjärtan men i långpanna. Faaaarligt god! Recept, klicka HÄR.
Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten!
Det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan att inspireras av, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:• SMÅPLOCK & SNITTAR
• SMÅKAKOR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Den med kanel i är ju ett säkert kort
Denna kakan ska jag baka till fotbollens loppis!
Ja gör det! Den kommer bli gillad tror jag!
Jag vill tacka för alla underbara recept du delar till oss, Mycket god mat blir lagad och goda kakor blir bakade. Så än en gång tack för alla tips
Tack snälla för de fina orden, blir jätteglad! Kram
Den heter Sommarkaka, ursprungligen bakad av skolbarn i Korsträsk, en liten by i närheten av Piteå. Min svärmor, som är från trakten, gav mig receptet, som hon hittat i Piteå-tidningen för ca 30 år sedan. Denna underbara kaka har jag bakat oändligt många gånger, alltid lika uppskattad.
Tack för alla dina fantastiska recept!
Tack för Jättefina recept
Varsågod, kul att du gillar!
Måste prova att baka den 🙂
Ja prova! 👍🏼
Denna har jag gjort i många år fast med kanel i crunchet 😻 istället för O’boy.. Ska genast testa denna oxå 👍
Ja testa, så gott! 🙂
Supergod kaka. Bakat den förr med kanel men den här är mycket godare. Använde oboy med mindre socker. Tack för alla fina recept.
Så roligt att du gillade! 🥰🥰🥰
Funkar det med kakao?
Absolut! 👍🏼
Följer alltid dig tack för alla fantastiska recept
Såå fina och bra recept Nina lägger ut! Har nu bakat 2 omgångar av Lyxkakan som ska serveras i morgon!
Själv saknade jag o’boy hemma och i affären gapade hyllan tom så jag blandade 105 g socker, 45 g kakao, 2 g salt och 1 msk vaniljsocker. Detta blev precis lagom till 2 dl ”o’boy”.
Gjorde lyxkakan, men allt mitt rippel hamnade på botten ?
Kan vara så att du inte vispade smeten tillräckligt länge.
Du är helt enastående när det gäller allt gott man kan baka ❤ Provar just nu hallonkakan med cheeskake i smeten emellan. Ska bli roligt att provsmaka den imorgon när vi är på hundutställning I Skara ❤❤❤