niinis

Niiiniskitchenlife

Annons

Vanilj och citronrutor i långpanna

Goddagens! 

Just hemkommen från en lååååång promenad. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst. Apropå Jenny, jag bakade en kaka till Tonys kalas som jag hämtat inspirationen ifrån hennes Vaniljhjärtan. Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak.

img_3940 img_3941

Den här kakan är helt fantastisk. Den har liksom allt. Lite krispigare yta, krämigt  inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska. Min svägerska skrev ett sms till mig igår kväll!

Sötis, här kommer receptet kära svägerska! ♥

RECEPT VANILJ & CITRONRUTOR I LÅNGPANNA

Mördeg:

450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:

5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 citron

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samtliga ingredienser till mördegen i en köksmaskin, eller så gör du det bara för hand. Ta hälften av mördegen och tryck ut den i en långpanna. Du kan använda den vanliga originalpannan i ugnen som är ca 30X40 cm. Jag använde en som var lite mindre så att kakan blev lite högre.  Riv av zesten på citronen och dela den sedan två. Blanda sedan zesten samt saften av en halv citron med resten av ingredienserna till fyllningen och häll det över den utplattade mördegen. Smula sedan resten av mördegen uppepå fyllningen. Skjuts in i ugnen i 30 minuter. Fyllningen kommer fortfarande vara lite ”dallrig” när den tas ut ur ugnen men låt den svalna av så stelnar det lagom. Pudra över lite florsocker. Ät och njut för allt vad du är värd.

Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept samt värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR. 

vaniljhjärtan_citronhjärtan_vaniljrutor_i_långpanna

 

Kommentarer
niinis
  1. Johanna

    Gjorde den nyss! Kanonfin och enkel! Jag hade inte så mycket cremefraiche så jag tog hälften keso blev kanon! Lite mer textur 🙂

  2. Milla

    Åh tack, letar efter nåt som känns fräscht. Vi är inga storkonsumenter alls på fikabröd, undras om man kan dela receptet på hälften o göra i en mindre panna, visst borde det gå?

Comments are closed.
Annons