Dags för ett kycklingrecept som varit så oerhört populärt så det tål att tipsas om igen. Min kycklinggryta som sååå många sagt är fantastiskt god. Detta är verkligen otroligt gott och enkelt att svänga ihop, alla kan laga det här. Känner att det kan ätas både till vardags och till festligare tillfälle. Som jag brukar kalla dom, en vardagsrätt i festoutfit. ☺️ Den här kycklinggrytan kan du äta antingen till ris, potatis eller pasta. Välj själv. Vi brukar föredra den till ris, men absolut lika gott med pasta och potatis i någon form.
Besök gärna inlägget där jag lagt in mina 10 populäraste kycklingrecept (<klicka).
Detta blir så gott hörni, snålvattnet rinner i munnen på mig nu. ☺️ Det är bara för att jag vet exakt hur den här kycklinggrytan smakar. Mums! Den är fenomenalt smarrig! Du måste testa.
Missa inte receptet på min KYCKLINGFÄRSGRATÄNG (<klicka för recept) – den är muuuuums!
Den blir så krämig och god den här kycklinggrytan. Är det så att du önskar smalare alternativ så är det enkelt att bara byta ut grädden och färskosten till smalare varianter. Jag får ibland frågan om jag kan tipsa om lättare och inte så fet mat, det finns ju en hel del sånt också här på bloggen. Men springer du på ett sånt här recept med t ex grädde, creme fraiche och färskost i så går det ju enkelt att göra det till ett lättare alternativ. T ex så finns ju Milda Mat Lätt på bara 4% fett, den är ändå krämig fast den har så låg fetthalt. Bara ett tips om du önskar lite lättare mat. Ett annat tips är att Eldorado har en färskost med bara 4% fett i också. Så vill du ha det smalare så finns det alternativ.
Mer inspiration på mat, kolla in mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för recepten).
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port
Fler recept du inte får missa: Krispig kyckling // Mustig Kyckling & Bacongratäng // Kyckling i basilika & dijonsås
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk kycklingfond
3 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)
Ca 2 dl vatten
1 1/2 msk honung
3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)
300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.
2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.
3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.
4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!
INSPIRERAS MERA – ALLA KYCKLINGRECEPT PÅ HELA SIDAN (<klicka för alla recept)
Gillar du krämig och gott så finns det några kycklingrätter du absolut inte får missa:
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Parmainlindad kycklingfilé i krämig sås
Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra
Kycklingfilé i ugn med baconsås
Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Receptet verkar vara väldigt gott o i min smak. Ska laga detta på söndag!
Yes, svingod! Blev ordentligt med mat också, passar min familj med hockeygrabbar som äter som hästar! 👍👌
Väldigt god gryta! Hade missat att handla kycklingfond men det funkade med bara oxfond också. Sen blandade jag både naturell och vitlök/örter färskost. Mumsigt! Detta blev en ny favorit😋
Låter mums! 😍
Jätte gott
😍
Den är väldigt god👍
Du har så många goda recept. Jag går bara in på din sida för att leta upp nåt gott att laga till. Så tacksam att du finns och att du låter mej slippa leta efter recept nån annan stans ♥️ Tusen tack/
Maggan
Men åh! Tack snälla för fina ord! Glad att kunna inspirera. ❤️
Det här var gott. La faktiskt till lite cayennepeppar för lite sting 🙂
Perfekt! 🥰
Jättegott🌟🌟🌟🌟🌟
Tack för bra recept🙏
🥰🥰🥰
provade göra denna i dag.. åh den vart fantastiskt god. Denna hamnar definitivt i min receptbok.
Tack för alla recept du har gjort. har prövat många och jag blir aldrig besviken.
Vad glad jag blir! 🥰
Jättegod gryta. Jag hade dock ingen färskost men hade 1 creme fraiche och 150g fetaost istället. Blev dock inte så krämig som det måste bli med färskost. Göttisch 😊
Väldigt god och enkel att göra omtyckt av stora som små 🥰
Så roligt att höra! 🥰
Bra tips för en god kycklinggryta.
Jag la till lite dragon och rosmarin.
😍
Yess🥰 den var supergod… mums så perfekt när man ska ha bjudning hemma eller bara när ens fantasti tryter.. bara söka upp ninnis kithen🤩se vad hon har för goda recept 👏🏻👏🏻🥰❤️ tack för alla goda recept du delar❤️
Men tack fina du! Tack för fina rader! 😍😍😍😍
Otroligt god gryta!!! Ny favorit!!
😍😍😍
Fantastiskt gott, hela familjen gillade det♡
😍🙏🏻😍
Så glad att jag hittade till din sida!
Massa fina smarriga recept 😍
Ska börja pröva dem i detta nu 🤩
Tusen tack för du gör så utförligt förklarat 🥰
Härligt! Och tack själv. 😍
Är 4 kycklingfiléer ca 1kg?
Har massa innerfiler hemma borde ju gå lika bra att använda:) tänkte göra detta till ett kalas för 21 pers 😀
Ja om dom är stora, 5 normala skulle jag säga är 1 kilo. Går lika bra med innerfilen. 😍
Så otroligt många goda recept du har. Jag har skrivit ut många av dem och ska testa under veckan. Tack för tipsen!
😍