Åh halleluja!
Varför har jag inte ägnat mitt liv åt att baka päronkakor hela dagarna? 😂 Nej men hallå i gatan vad smarrigt det skulle vara med just denna himmelska päronkaka. Lite som att jag fr.o.m nu måste baka det varje vecka. Mamma och pappas päronträd där hemma har verkligen varit överfullt av päron, så i veckan var jag och plockade en hel påse. Nu blir det päron i allt hemma ett tag. Denna päronkaka är busenkel att baka, det går i ett nafs för det första. Du behöver inte vispa ägg och socker i en halv evighet utan bara blanda ihop, skala lite päron och så dekorera och på med den magiska kanel/råsocker/vaniljsocker/kardemumma blandningen. Jag säger bara heja heja så gott!
Jag har en hel kategori med massor av goda mjuka kakor (<klicka)
Jag valde att lägga päronskivorna i ett blommönster, blev rätt läckert där i ugnen. Det är alltså ett par lager av päron, jag ville ha på mycket så det blev mycket päronsmak. Den här serveras nästan godast lite ljummen med en kula vaniljglsss på som blivit lite sådär mjuk.
Jag har några riktigt populära kakor i långpanna som jag tänkte tipsa om, klicka på länkarna nedan för recept.
• Falska Wienerbröd i långpanna
• Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna
Himmelsk Päronkaka, 8 bitar
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Topping:
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 päron 1 msk råsocker
Om du vill:
Hyvla på lite smör som du lägger uppepå kakan innan gräddning.
Gör såhär:
1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.
2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.
3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet. Skala och skiva päronet.
4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Lägg gärna bakplåtspapper som du klippt längs kanterna. Häll i smeten och lägg i päronen i ett fint mönster. Pudra på kanel, kardemumma, vaniljsocker och sist råsockret.
5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min i mitten av ugnen. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr. Servera med vaniljglass, vaniljvisp, vaniljsås eller bara som den är, den är god bara ensam också.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Hur många päron? Och ska dom vara skalade? Det står inte i receptet.. 😉
Hade fallit bort av någon anledningen, allt står nu.
Hej! Måste bara fråga angående detta recept. Du skriver i början om blandningen man har uppepå och då skriver du råsocker men det finns inte med i receptet… en undran bara om det ska vara med? Mvh Ulrika
Har lagt till det nu, hade av någon outgrundlig anledning fallit bort.
Går den att frysas?
Går jättebra! 😍