En av favoritdagarna på veckan, helst när de står öppna och man inte har några planer alls. Bästa med helgen är när de får bli spontant. Igår lagade jag Tacopaj, det blev såååå gott. Guacamolen till var verkligen pricken över i:et. Du ska få recept för detta var så gott så vi har fortsatt och äta på det här idag också.
Kika på fler supergoda pajer (<klicka för alla recept)
Här körde jag med köpt smördeg, testa att göra din paj med smördeg, det blir så otroligt frasigt och gott på alla sätt. Familjen älskade den här tacopajen.
Ett tips på vad du kan servera med Tacopaj:
• Godaste hemgjorda pizzasalladen
TACOPAJ
Mer supergott med taco: GODASTE TACOGRATÄNGEN // TACOPASTAGRATÄNG // TACOS MED BRÖD // TACOTOAST
1 smördegsrulle
500 g nötfärs
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs
1 påse tacokrydda
3 dl vatten
Äggstanning:
2 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk honung
Salt & peppar
Topping:
3 dl riven mozzarella ost
Tortilla chips
Guacamole:
2 st avocado
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 msk honung
1 1/2 dl creme fraiche
Gör såhär:
1) Ta fram en ugnsform eller pajform med lite högre kanter. Lägg i smördegen i botten. Förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.
2) Stek nötfärsen så den får färg. Ha i majs, hackad paprika och lök, pressa också i vitlöksklyftan. Låt fräsa runt tills paprikan och löken mjuknat. Häll i tacokryddan och vattnet. Rör runt och låt puttra tills vattnet dunstat. Häll i all nötfärsröra i smördegsskalet.
3) Blanda allt till äggstanningen, vispa ordentligt. Häll det över nötfärsen. Toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills osten smält och fått lite färg och äggstanningen stannat.
4) Guacamole: Skala och ta bort kärnan från avocadosen, mosa dem. Pressa i vitlök, salta peppra och ha i creme fraiche och honung.
5) När du tar ut pajen sticker du i några tortillachips.
Mer gott med Taco:
• Taco & Baconlåda med whiskysås
Gjorde en glutenfri till mig med glutenfri smördeg.
Tacopaj är verkligen jättegott och superenkelt att göra! Perfekt att äta med guacamole och massa goda grönsaker till. Gott också att äta med gräddfil och tacosås. Ta det du gillar bäst helt enkelt. Så mysigt att duka fram grönsakerna på fat på bordet så får man välja vad man vill ha.
Hoppas du ska gilla receptet! Här hemma är i alla fall Tacopaj ett stående inslag. Mättande, lätt att frysa in i matlådor och bara värma när man är sugen. Så tips är att göra extra mycket så har man till matlådan också.
Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Sååå god! Blir min favorit!