Himmelskt goda
Igår bakade jag så goda vaniljbullar i långpanna. Jag hade inga förväntningar alls men måste säga att detta kommer helt klart bli ett stående inslag hemma hos oss. Wow säger jag bara vilka saftiga bullar, den där ”guckan” som jag penslade hela bullen med blev verkligen så gott så det var inte klokt. De små urgröpningarna i bullen med fyllningen gör såklart hela bullen, så snåla inte med hålen och framförallt snåla inte med fyllningen. Den gör den här bullen helt magisk! Krämiga vaniljbullar i långpanna är bland det godaste du kan äta om det är bullar du är ute efter.
Jag har en hel kategori som heter BULLAR (<klicka), där hittar du allt i bullväg som du kan tänka dig.
Dessa Vaniljbullar i långpanna går också att variera om du vill, fyll hålen med en kanel, socker, vaniljsocker blandning. Samma fyllning som den man brukar använda till vanliga kanelbullar. Väldigt gott det också!
Här nedan några tips på bullar du bara inte får missa, populära & omtyckta recept. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept.
• Stora saftiga fluffiga kanelbullar
• Magiska saffransbullar med vaniljfyllning
• Världens härligaste vaniljbullar
Pudra med florsocker så får du det där lilla extra, vackert och gott med ett litet florsocker täcke på dessa bullar. Dessa går utmärkt att frysa också.
Ett bullrecept du inte får missa:
Ett annat recept på bullar i långpanna är dessa SOLBULLAR (<klicka), himmelskt!
KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
3 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
nypa salt
Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en degbunke eller i en köksassistent.
2. Värm mjölken till ca 37 grader, viktigt att det inte blir för varmt.
3. Häll över mjölken över jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Ha i socker, salt och ägg.
4. Tillsätt mjöl, och rumsvarmt smör i bitar. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en ganska så lös deg. Allt beror lite på kvalitet på mjölet men degen ska vara lite lösare än att den släpper från kanterna i bunken.
5. Låt degen jäsa i 45 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Lägg bakplåtspapper på en stor ugnsplåt. Tryck ut degen där med plasthandskar eller mjölade händer.
8. Ta fingret eller ett skaft av något slag och tryck hål över hela kakan. Bred ut fyllningen över hela kakan, det får gärna samlas fyllning i hålen. Är det snålt med fyllning gör du nytt, det ska vara mycket.
9. Låt jäsa i 30 min till. Sedan är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk uppepå. Ät och njut!
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
MER INSPO:
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Måste testas, ser mumsiga ut!👍
🙂 Ja gör det!
Ska baka dina bullar i långpanna, verkar så himla goda ,hoppas att jag hittar receptet i morgon. Tack
Bara att söka på vaniljbullar i långpanna så hittar du dom alltid här på bloggen. 🙂
Blir att testa 🙌🏻 Hördes super gott 👌🏻😍
Hej.
I fyllningen står florsocker men visst är det väl tänkt till att strö över den färdiga kakan?
Det låter helt magiskt, ska baka idag.
Tack så mycket!
Ja precis!
Florsockret ska väl blandas med smöret och vaniljsockret till en ”geggig” fyllning?
Japp
Smidigt och enkelt, måste prövas.
Guckan som du penslar vad är det? Fattar inte 🙈
Efter de har Jäst 2 ggr så ska de in i ugnen direkt?
Jag kallar det för fyllning då det sjunker in i kakan. Det är den du penslar på. Ja ugnen efter andra jäsningen.
Brukar göra liknande med saffran i degen och sen smör o socker gegga ovanpå och russin intryckt i kakan. Ska prova baka din kaka i helgen mums😊
Mums! Lät jättegott!
Vilken jättegod bulle. Du har så bra recept.
Tack snälla, så roligt att du gillade! ❤️
Ska göra dessa idag, och undrar vad händer med dom om jag fryser in ? Vi kan ju inte äta alla idag!🙂
Frys in dem efter att du delat dem i rutor. Går jättebra! 👍🏼
Tack!! Nu ska här bakas!😃
Härligt!
Ska degen arbetas något mellan första jäsningen och att man trycker ut den på plåten?
Nej, direkt på plåten efter jäsning. 👍🏼
Hej. Har du testat att göra dessa glutenfria? Ser helt underbara ut men måste tyvärr äta glutenfritt 😋
Nej det har jag inte gjort tyvärr men borde funka alldeles utmärkt! Byt ut mot mjölmix istället. 👍🏼
Supergod bulle och supersmidig att göra. Blev en hit för mina barn och barnbarn 😃
Åh vad roligt! 👌🏻🥰
Hej. Var i ugnen ska man ha plåten?
Jag brukar köra lite lägre än mitten. 👍🏼
KRÄMIGA VANILJBULLAR I LÅNGPANNA vad penslade du dom med…..
Det står här i receptet exakt hur jag gjort. 🙂
Tack för alla bra recept – jag är ingen bullbakare, och hade ställt in mig på att baka bullar med mandelmassa. Kompromissade och följde ditt recept och petade dessutom in finriven mandelmassa i hålen. Det blev sååå bra.
Härligt att höra! 👍🏼🥰
Vaniljbullarna kan va något av den godaste kakan jag bakat 😍
Sååå kul att du gillade! ❤️
Hej Verkligen supergoda vaniljbullar i långpanna,o annorlunda,igår gjorde jag källarfranska blev oxå mjuka o goda.Har följt många av dina recept,så roligt😃
Ha det bra
Härligt att höra! <3
Vad är en stor långpanna?
Den plåten som hör till ugnen.
Dom ser supergoda ut 😊.. kul att du delar med dig av receptet . Ska testa det där någon dag
Hur många räcker en panna till ? Och kan man frysa in och ta upp till kalas?
Beror på hur stora bitar du skär. Men runt 20 bitar på varje plåt. 👌🏻
Bullarna blev kanon o silvia muffinsen livsfarliga
Härligt! 🥰
Alltså!!!! Så gott! Smälter i munnen. Gjorde 1,5 sats av smörfyllningen och det blev toppen 😊👍
Så härligt att du gillade! ❤️
Har du testat att kallbaka/jäsa? Funderar på om det skulle gå bra att efter första jäsningen lägga på gojset och sedan jäsa i kylen över natten. Vad tror du om det?
Det tror jag absolut att du kan göra! 👌🏻
Hej! Vi har en äggallergiker här hemma, tror du det går att ersätta ägget i denna långpanna? 😊
Åh förlåt om jag gjort dig orolig. Min blogg är lite knas men teknikavdelningen jobbar på det. ❤️
Oj, denna bulle blir säkert livsfarligt mumsig, speciellt för särbon som äääälskar allt med vanilj !
Hej☺️! Ser så gott ut, skulle vilja baka dessa men har en äggallergiker hemma så undrar vad jag kan ersätta ägget i degen med☺️🤔!?
Du kan faktiskt strunta i det.
Tack för recept!!
Tål inte vetemjöl kan man taFinax
Mjölmix
Går jättebra, tänk bara på att degen ska vara väldigt kladdig (jobba med
Mjöliga händer) och att du tillsätter 1 1/2 msk fiberhusk i degen.
Godmorgon!
Går det också bra med torr jäst?
Självklart! ☺️