Så enkelt!
Häromdagen gjorde jag köttfärspiroger till ungarna. Behövde göra något snabbt och hade en smördeg i kylen. Perfekt tänkte jag och började brassa i ordning en köttfärsröra. Detta blev så gott så Milo utbrast: ”Det här är det godaste jag ätit någonsin mamma”. Det betyget är nog det absolut finaste man kan få. Känns som köttfärspiroger är lite underskattad mat. I alla fall hemma hos oss, varför äter man inte det oftare när det är så gott och så enkelt ju. Här ska du få receptet på mina enkla köttfärspiroger och jag lovar… det är busenkelt och sååååå gott!
Godast till köttfärspiroger tycker jag det är med en god sallad. Den här salladen (<klicka) är både fräscht och god och passar såååå bra till den. Min ”go to” salladsdressing (<klicka) dom är så galet god passar perfekt till också. Man kan faktiskt höja en rätt med en riktigt fräsch sallad och en god salladsdressing till. Så enkelt också!
Tipsar om andra pajer och piroger dom absolut är värda att kikas på också, så goda och enkla med. Klicka på länkarna nedan för att komma till recept:
• Godaste Tacopajen med ”to die for” guacamole
• Godaste ost & skinkpajen med fetaost
Du hittar alla recept pajer och piroger HÄR (<klicka)
KÖTTFÄRSPIROGER 6 ST
Kolla gärna in världens godaste recept på Västerbottenpaj (klicka) och dessa små söta köttfärspajer (<klicka)
ca 400 g köttfärs
4 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk torkad timjan
2 dl vatten
smördegsplatta
4 dl riven ost
1 ägg
Gör såhär:
1) Stek köttfärsen så den steks helt igenom.
2) Ha i tomatpure, kalvfond, salt, peppar, timjan och vatten. Låt puttra runt i ca 5-10 min.
3) Skär plattan till stora fyrkanter. Fyll varje fyrkant med lite av köttfärsen och toppa med riven ost.
4) Vik hörnet på plattan emot det andra hörnet. Pressa med gaffel så du stänger pirogen.
5) Vispa ägget och pensla pirogerna med dem. Strö på lite timjan uppepå pirogerna.
6) Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Här nedan kan du hitta lite fler recept att inspireras av:
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås
Gud såå gott det såg ut! Använder du fryst smördeg el den på rulle? Fryst är väl mer för söta maträtter har jag fått för mig, men jag har säkert fel!
Jag använder den på rulle.
Det får bli fredagsmyset!! ♥️
Låter då gott, ska pröva det
Kan man göra dem på typ fredag o servera till mina barnbarn till lördagslunch?
Går jättebra! 👍🏼😋
Åh wow! Dessa var verkligen ASgoda!! <3 tack för receptet!
Gott, Alla här hemma gillade det jag hade i mixad lök för grönakernas skull, och en liten skvätt Worcester sås, dehär gör jag om