Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

Du himmelska kaka

Ja, alltså…finns det tillräckligt med superlativ för den här kakan? Jag tror inte det… jag önskar att tekniken gått såpass mycket framåt att jag hade kunnat ge dig en smakbit här rätt genom cyber. Men tyvärr, du måste baka den själv och njuta av den på det sättet! ☺️ Här har du en kladdkaka med ett täcke av saffrans och vit chokladfudge. Alltså, HUR GOTT??? Detta var ett hallelujamoment, det kan jag lova. En väldigt poppis kaka här hemma.

Klicka HÄR för massor med recept på goda mjuka kakor.

Fudgen uppepå innehåller vit choklad och saffran, det passar verkligen perfekt på en kladdkaka med chokladsmak. Som handen i handsken skulle jag säga.

Här nedan tipsar jag om fler goda populära kakor med saffran, klicka på länkarna nedan för recept.

Saffranskaka med pepparkakskola

Saffranspitekaka

Snabb saffranskaka

Festlig saffranskaka med kolamousse

Saffranskaka med saffran och vit chokladfudge, ca 8 bitar

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig.

3) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret.

4) Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.

När den är klar låter du den svalna.

Min brukar få svalna på altanen, det går fortast. Se bara till så inte en hungrig fågel sätter sig i kakan.

Medan den står och svalnar så gör jag fudgen som ska vara uppepå kakan.

Fudgen som ska vara uppepå kakan

1 1/2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150 g vit choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

1) Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk.  

2) Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min.

3) Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig.

4) Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

76
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennifer
Jennifer
5 years ago

Nämen vad festligt! Jag tänkte just på en sånhär kaka senast igår och undrade om ingen kunde komma fram med ett sådant recept.. och här är det ju! Nu gjorde du min dag!

Ebjoh
Ebjoh
5 years ago

Har du testat med glutenfritt mjöl och i så fall vilket.? Ser jättegott ut❤️

niinis
niinis
Reply to  Ebjoh
5 years ago

Jag kör antingen med Leilas blå glutenfria mix eller finax röda glutenfria mjölmix. ❤️

Lilian Lundberg
Lilian Lundberg
Reply to  niinis
4 years ago

Tar du lika mycket av det glutenfria som vetemjöl?

niinis
niinis
Reply to  Lilian Lundberg
4 years ago

Ja det gör jag!

Marie
Marie
1 year ago

Skulle vilja skriva ut receptet som en pdf. Går det att fixa?

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
1 year ago

Finns en utskriftsversion om du klickar på pilen nedan till vänster. Det är den utskriftsversionen som finns på denna sidan.

Karin
Karin
16 days ago

Åh så gott! Ska kakan vara kvar i formen när man häller på fudgen? Så man får en snygg rak kant? Tänker att den rinner över annars?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Karin
16 days ago

Ja precis så.

Nästa inlägg

Vardagsrumsbordet

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x