Nu har jag bakat något nytt igen!
Nu har jag bakat lite nytt igen! Tror att det bla är därför jag älskar bakning, för det går att variera i all oändlighet. Jag satte ju en saffransdeg på jäsning och gjorde två olika saker av den. Det är perfekt att göra så om man t ex ska bjuda på fika samma dag. En deg men med variation. Dessa Lussebullar måste jag bara säga blir de ABSOLUT godaste som finns, jag lovar dig alltså. Fått så mycket beröm för dessa!
Tipsar om min kategori SAFFRAN (<klicka), allt gott du kan tänka dig med saffran.
Grunddeg
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 10-12 dl vetemjöl
Fyllning Saffransbullar med pepparkaksfyllning:
75 g smör
3 msk farinsocker
1/2 påse pepparkakskrydda
Gör såhär:
1. Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader.
2. Lös upp jästen i degvätskan.
3. Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
4. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl.
5. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
6. När degen jäst klart delar du den i 2 delar. Den ena delen kavlar du ut till en rektangel, ca 0,5 cm hög.
7. Bred på rumsvarmt smör. Strö sedan på farinsocker och en halv påse med pepparkakskrydda. Rulla ihop till en rulle och skär eller tryck ut ca 3 cm breda bitar. Ställ i formar och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
8. Den andra delen av degen bakar du ut lussebullar av. (Jag gjorde 8 stycken, fick ihop ganska så stora fina lussebullar av det.)
9. Forma till S och ställ på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter till.
10. Innan gräddning penslar du lussebullarna samt pepparkaks/saffransbullarna med ett ägg och strör på pärlsocker.
11. Grädda i 225 grader i ca 8-12 minuter beroende på din ugn. Ett bra tips är att kika under bullarna, är de lite mörkare til färgen under är de klara.
Missa inte mina 40 mest populära recept på hela sidan, klicka HÄR.
Nedan får du några smakprov till av vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Smart bullfyllnig! Som två flugor i en smäll 🙂
Precis så! 🙂