Snabba lussebullar utan jäst

Det här receptet är en gåva!

Alla har ju verkligen inte tid med bakning…. alls. Lussebullar kanske man inte hinner med ens för att det ska jäsas och grejas. Sen finns det dom som kan stå vid bakbordet stora delen av julen. Jag har ju detta som mitt jobb så jag MÅSTE ju stå vid bakbordet mycket för att testa recept och inspirera. Något jag alltid brunnit lite för är att få folk att våga baka, även om man inte kan så är det inte så svårt bara man följer recepten man ser. Får jag en person som aldrig velat baka att äntligen ta tag i det så blir jag lycklig på riktigt. Dessa snabba lussebullar utan jäst klarar alla av att baka och gissa om de blev goda? De godaste jag ätit sa Tony, och då är det ett väldigt fint betyg ska ni veta. Alldeles fluffiga och mjuka så man kan knappt tro att det är bullar med jäst som brukar kännas så kompakta. Godast är de att äta direkt, men frys in dem du inte äter direkt och ta fram när du är sugen, tina snabbt i micron och njut.

Jag har en hel kategori som heter SAFFRAN (<klicka), där hittar du massor med superhärlig recept på olika saker med saffran.

Stora maffiga saffransbullar med vaniljkräm

Saffranscheesecake med glöggtäcke

Saffran och citronbullar

Saffranskaka i långpanna med lingon och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit chokladfudge

SNABBA LUSSEBULLAR UTAN JÄST, CA 15 ST

Missa inte världens godaste dessert Kolamousse med Saffranspepparkakssmul (<klicka) JULENS MÅSTE!

4 dl vispgrädde
100 g smör
1 pkt saffran
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver

Garnering:

1 ägg
1 msk ljus sirap
lite vatten
strösocker

Gör såhär:

1)  Häll i grädde i en bunke. Smält smöret, blanda det med saffran. Mortla gärna saffranet först med en sockerbit. Häll i det med grädden. Blanda runt.

2) Häll i socker och salt. Blanda runt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda i det och knåda ut till en deg. Degen ska vara något följsam men lite kladdig. Beroende på mjölets kvalitet och ålder så kan det behövas mer eller mindre mjöl. Häll i lite mjöl i taget för att få en bra konsistens.

4) Dela degen till 15 bitar och rulla ut varje till en korv. Snurra varje ände inåt åt varsitt håll tills du får en lussekatt. Pensla med ett ägg, skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 10 min, de ska få lite färg.

5) Ta ut och låt svalna. Blanda sirap med lite vatten. Pensla lussebullarna med sirapsblandningen. Häll strösocker i en djup tallrik. Snurra runt bullarna så de får en sockrig yta. Ät och njut!

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

 MIDDAGSTIPS

Mer inspo:

IMG_3584

LUSSEBULLETÅRTA

IMG_3586


MAGISKA SAFFRANSMUFFINS MED VANILJFYLLNING

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

633
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
5 years ago

Funkar det att göra dessa glutenfria?

niinis
niinis
Reply to  Anita
5 years ago

Absolut! Byt ut mjölet mot mjölmix och addera 1 msk fiberhusk. Låt fiberhusken svälla i degvätskan i ca 10 min.

Josephine
Josephine
4 years ago

Ska grädden vara vispad?

niiinis
niiinis
Reply to  Josephine
4 years ago

Nej, den ska inte vara vispad. ❤️

Sara
Sara
3 years ago

Mums! Tänkte prova att göra de veganska och byta grädde och smör till växtbaserade alternativ🌱 Tror du jag kan hoppa över att pensla med ägget? Eller har du tips på något annat att pensla med?

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
3 years ago

Absolut! Ett tips är att pensla med t ex sirap utblandat med vatten istället. 😍

Liselotte
Liselotte
2 years ago

Tror du det kan funka med glutenfritt mjöl och lite husk ?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
2 years ago

Det tror jag! ☺️

Inger
Inger
1 year ago

Det skall jag testa

AA
AA
1 year ago

♥️ goda

Maria Bäckström Gäwerth
Maria Bäckström Gäwerth
1 month ago

Tror du att man kan göra dessa glutenfria 🙂

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Maria Bäckström Gäwerth
1 month ago

Absolut, byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 2 msk fiberhusk. Degen kommer vara kladdig och lite svårarbetad men antingen oljar du händerna eller mjölat dem när du formar lussebullarna. 😊

CLARA
CLARA
25 days ago

Gillar dina recept! Enkla att tillreda, vanliga ingredienser och goda med det lilla extra!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  CLARA
25 days ago

Åh tack! 🥹😍

Nästa inlägg

Målning och vaken natt

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x