Julbakning
Men vad roligt det var att baka dessa kakor, det är enkla och baka även om man får fixa lite med att forma dem till käppar. Så juliga och oväntat goda måste jag säga, omöjligt att bara ta en. Sådär suuuuperspröda så de bara faller sönder i munnen. Ja men så goda!
Kolla in 20 ljuvliga söta julrecept (<klicka)
I själva mördegen är det inget socker alls förutom vaniljsocker och det gör verkligen ingenting med tanke på att man har på både socker och kanel efter gräddningen.
Kika in på min kategori med saffran (<klicka), massor med gott med just smaken saffran.
Jag tänker att dessa käppar kan vara väldigt fint att servera vid varje bord t ex vid en dukning. Att binda lite röda band runt varje. Men åååååh så fint!
Kika in och inspireras av fler goda julrecept:
• Gubbröra
Julkäppar 24 stycken
Missa inte mina magiska Saffransbullar med vaniljkrämsfyllning (<klicka)
210 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Topping:
1/2 msk malen kanel
1/2 dl strösocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl i en köksassistent eller med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg med händerna sedan.
2. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl i 20 min.
3. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till toppen så det liknar en käpp.
4. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten.
5. Blanda samman socker och kanel på en tallrik. Vänd sedan kakorna i blandningen.
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Hur kan du följa mig?
Kram Nina
Åh va fina de är! Tror du man kan göra dem innan och frysa in dem eller ska man göra någon dag innan och hålla dem i kylen?
Tror det bästa är att frysa in dem, även om våra nu bara legat i en burk och hållit sig dina i flera dagar. Så gör som du vill, bägge funkar. ☺️
Kan man frysa dom?
Tack för alla dina recept