Helgtips!
Jag tänkte att det ju måste gå att göra scones i våffeljärnet. Haha, så fiffigt och kul ju, det gick hur bra som helst och blev hur gott som helst. Detta måste du verkligen testa om du inte redan gjort det, familjen älskade det! Detta var vad som bjöds på vår Söndagsfrukost här hemma nämligen. Scones i våffeljärnet visade sig bli succé ju, varma goda o h enkla att äta. Man bara brer rakt på utan och dela dem, sen kan du självklart dela dem också. Kanske ännu godare? Vi testade inte det för det var sååå gott och sätta tänderna i det där våffelmönstret må du tro. Haha….. Testa grädda dina scones i våffeljärnet nästa gång, jag tror inte du kommer bli besviken.
Jag tycker scones är så perfekt att baka på helgen sådär när man får feeling. Ingen jäsning och vänta i flera timmar utan du bara svänger ihop degen snabbt och sen är det bara och grädda. I våffeljärnet gick det dessutom i raketfart.
Missa inte att kika in på min lista med ALLA brödrecept (<klicka) som finns på sidan, massor med härlig inspiration!
Det urfina fatet är från Rörstrand, serien Mon Amie som jag bara äääälskar! Klicka in HÄR , pågår en jätte-REA nu under Black Week så du kan fynda massor till galet bra priser!
Sconesvåfflor, ca 8 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
1 msk honung
Gör såhär:
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Se till att smöret är rumsvarmt, antingen att du låter det stå framme en stund innan du ska använda det, eller släng in det i mikron på låg effekt så kommer det bli perfekt. Blanda i smöret och nyp in det ordentligt i mjölblandningen.
3. Ha i mjölk och honung. Blanda snabbt till en deg.
4. Forma 8 bollar. Värm våffeljärnet och grädda dem tills de får fin färg. Du behöver inget smör eller olja, klappa bara in lite mjöl på bollarna så lossnar dem fint från våffeljärnet.
Tips på bra våffeljärn:
OBH Nordica (har en gammal likadan som hållit i flera flera år) // Åviken (fått bäst i test på dubbeljärn) // Cloer (fått bäst i test på enkeljärn)
Missa inte min kategori med våfflor (<klicka) – kika in där för massor med god inspiration. Både söta och salta tips!
Måste absolut provas
🤩🤩🤩
Ska man trycka ihop järnet som man gör vid våfflor eller bara låta dom vara och svälla i järnet?
Jag låter dom bara svälla men pressar lite i början. ☺️