Enkelt & väldigt gott!
Ni vet ju vid det här laget att jag älskar mat som är enkel att laga, gärna snabbt också. Jag viger typ mitt liv åt att skapa exakt såna recept, visst gillar jag ett långkok men att preppa ett långkok tar inte lång tid, eller är ens så många moment innan man har en härlig gryta som stått och kokat i flera timmar. Så med det sagt, att göra egna köttfärsbiffar är både enkelt och gott. Du kan välja att steka dem i stekpanna, eller så steker du dem i en ugnsfast form, det bestämmer du själv. Ytan på köttfärsbiffar blir härligare genom att steka dem, men vill du spara ett moment och göra det ännu snabbare så steker du dem i ugnen.
Så gott att servera dem sedan i såsen till, den kan man förresten dricka, den är så vansinnigt god så det är inte klokt. Den kan du förresten lika gärna äta till härliga köttbullar, jag har ett perfekt recept på köttbullar som jag lovar att du kommer gilla, klicka HÄR för recept. Gott också till köttfärslimpa, har en gratinerad variant om du klickar HÄR.
Missa inte: Mina 40 mest populära recept på hela sidan
ENKLA KÖTTFÄRSBIFFAR MED GODASTE SÅSEN
Missa inte världens godaste recept med köttfärsbiffar som är fyllda med både ost och bacon (<klicka)
500 g köttfärs
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk grillkrydda
1 tsk vitlökspulver
Salt & svartpeppar
3 tsk dijonsenap
Sås:
2 dl creme fraiche paprika & chili
1,5 dl creme fraiche (naturell)
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk balsamvinäger
Salt & peppar
1 msk honung
Gör såhär:
1) Blanda köttfärs och alla kryddor och dijonsenap. Rulla till bollar som du plattar ut. Stek på medelvärme i smör och olja. Vill du ”steka” dem i ugnen så lägg dem i en ugnssäker form och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Gör sedan såsen i en stekpanna, se nedan.
2) Efter du stekt köttfärsbiffarna så plocka ur dom ur pannan. Skrapa bort det som eventuellt är bränt i botten på stekpannan. Häll i all créme fraiche och rör runt så det blandas med resterna från du stekte köttfärsbiffarna.
3) Ha i oxfond, balsamvinäger, honung och salt & peppar. Rör runt och låt koka upp och sedan puttra i några minuter. Ha i köttfärsbiffarna och låt dem puttra med i några minuter också.Servera med pasta, ris eller kokt potatis.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget
Går det att byta ut till vegetarisk färs tro?
Självklart! 🙂
Är så glad för dina recept
Har du nått tips på hur man kan få till smaken på såsen om man inte har tillgång på crème fraiche med paprika å chili smak?
Då skulle jag ta vanlig creme fraiche, ha i paprikapulver, chilipulver, vitlökspulver och salt.
Galet gott, tack för receptet 🩷
😍😍😍
Testade detta recept och det var så gott. Alltid ansett att jag inte kan laga mat. Men jag kan.
Glömde dock grädden först då det inte stod med i ”Gör så här” som jg följde slaviskt. Upptäckte när såsen vr för stark för mig. Så då la jag till den. Tack för inspirationen! ✨️
Oj, då måste det ha trillat bort, ändrar det. Kul att det smakade! 😍