Ni vet ju vid det här laget att jag älskar mat som är enkel att laga, gärna snabbt också. Jag viger typ mitt liv åt att skapa exakt såna recept, visst gillar jag ett långkok men att preppa ett långkok tar inte lång tid, eller är ens så många moment innan man har en härlig gryta som stått och kokat i flera timmar. Så med det sagt, att göra egna köttfärsbiffar är både enkelt och gott. Du kan välja att steka dem i stekpanna, eller så steker du dem i en ugnsfast form, det bestämmer du själv. Ytan på köttfärsbiffar blir härligare genom att steka dem, men vill du spara ett moment och göra det ännu snabbare så steker du dem i ugnen.
Så gott att servera dem sedan i såsen till, den kan man förresten dricka, den är så vansinnigt god så det är inte klokt. Den kan du förresten lika gärna äta till härliga köttbullar, jag har ett perfekt recept på köttbullar som jag lovar att du kommer gilla, klicka HÄR för recept. Gott också till köttfärslimpa, har en gratinerad variant om du klickar HÄR.
1) Blanda köttfärs och alla kryddor och dijonsenap. Rulla till bollar som du plattar ut. Stek på medelvärme i smör och olja. Vill du ”steka” dem i ugnen så lägg dem i en ugnssäker form och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Gör sedan såsen i en stekpanna, se nedan.
2) Efter du stekt köttfärsbiffarna så plocka ur dom ur pannan. Skrapa bort det som eventuellt är bränt i botten på stekpannan. Häll i all créme fraiche och rör runt så det blandas med resterna från du stekte köttfärsbiffarna.
3) Ha i oxfond, balsamvinäger, honung och salt & peppar. Rör runt och låt koka upp och sedan puttra i några minuter. Ha i köttfärsbiffarna och låt dem puttra med i några minuter också.Servera med pasta, ris eller kokt potatis.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
Går det att byta ut till vegetarisk färs tro?
Självklart! 🙂
Är så glad för dina recept
Har du nått tips på hur man kan få till smaken på såsen om man inte har tillgång på crème fraiche med paprika å chili smak?
Då skulle jag ta vanlig creme fraiche, ha i paprikapulver, chilipulver, vitlökspulver och salt.