Perfekta köttbullar

Nu ska du få recept på specialare till köttbullar som blir så saftiga och så goda med fantastisk smak! Dessutom blir det perfekt runda. Bara en sån sak.

Det finns nämligen ett knep för köttbullar förstår ni. Ett knep som jag tycker är synd att jag inte visste tidigare. Så nu hoppas jag kunna dela med mig av detta och få det att spridas till fler!

Dessa köttbullar blir goda både till jul, men också som här nedan klassiskt med gräddsås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka.

PERFEKTA KÖTTBULLAR, ca 25 st:

500 g blandfärs

1 tsk salt

1 msk grovkornig senap

1,5 krm kryddpeppar

1,5 tsk farinsocker

1 ägg

2 dl grädde

0,5 dl ströbröd

1 lök

1,5 l buljong ( 1,5 l vatten + oxbuljongtärningar 2 st)

Gör såhär:

1) Koka upp buljongen.

2) Skala och hacka löken så fint du kan. Med fördel skulle du kunna mixa den så den blir till en smet. Då håller köttbullarna ihop fint. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Forma köttbullar eller så lägger du smeten i en spritspåse och spritsar ut små bollar. Bra att göra om man ska göra väldigt många.

3) Lägg i köttbullarna i den sjudande buljongen. Låt koka i några minuter. När de är klara flyter fe upp till ytan.

4) Stek sedan köttbullarna i rikligt med smör eller så placerar du ut dem på bakplåtpappersklädd plåt och steker på 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fått fin färg.

Servera med rårörda lingon, brunsås, pressgurka, potatismos.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Kika gärna på dessa recept också:

 

Nubberöra

 

414
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
4 years ago

Tror du det blir bra om jag bara kokar dom och sen fryser jag in dom och steker dom någon dag senare eller blir dom lika bra om man steker direkt?

niinis
niinis
Reply to  Malin
4 years ago

Koka och frys dem, stek på dem sen när de ska ätas.
Det tror jag blir toppen!

Lotta Kvant
Lotta Kvant
4 years ago

Köttbullarna med kryddpeppar var otroligt goda. Det är dessa köttbullar som gäller i framtiden

Maria
Maria
4 years ago

Blir de torra om man fryser dem?

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
4 years ago

Jag har aldrig behövt frysa, men det har jag svårt att tro. 👍🏼

Pia
Pia
3 years ago

Ledsen att säga…men mina blev lösa klumpar! Gjorde exakt efter receptet…vad kan jag gjort fel??

niiinis
niiinis
Reply to  Pia
3 years ago

Oj, låter som det saknas något i receptet. Dålig kvalitet på ströbrödet kanske?

Henrik
Henrik
3 years ago

Sjukt goda😉dom får lätt 10 av 10,trodde inte det skulle bli bra när man kokade dom först och sen stekte,dom blev kanon smaskiga!

niiinis
niiinis
Reply to  Henrik
3 years ago

Visst blir dom toppen! 👌🏻👍🏼😋 Supergoda! Kul att du gillade. 👍🏼

Ulle
Ulle
3 years ago

Fattar inte buljongvatten. 1.5Liter??

niiinis
niiinis
Reply to  Ulle
3 years ago

Ja du gör buljong på 1,5 liter vatten. Det står på buljongtärningspaketet hur du ska göra. 👌🏻

Carina Mattsson
Carina Mattsson
2 years ago

Jag har nytt blivit konstaterat gluten intolerant. Undrar om du har nått gott recept på mjukt bröd! Provat det som finns i affärerna… smakar inte bra! MVH/ Carina

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Mattsson
2 years ago

Jag har en hel kategori som heter Glutenfritt. Kika där. ❤️

Jenny
Jenny
1 year ago

Kan man koka dom dagen innan man ska äta dom och sen precis innan servering steka dom? 🎅🏻🎄

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
1 year ago

Det blir perfekt! 🧑🏼‍🎄🥰

Jenny
Jenny
1 year ago

Supergoda och perfekta så tack för bästa receptet ❤️ En fråga, om man vill byta ut löken mot lökpulver hur många teskedar ska man då ha i? 🎄🎅🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
1 year ago

Jag skulle säga 2 tsk. ☺️ Kul att du gillade receptet, dom är verkligen så goda! 🥰

Nästa inlägg

Hohooo

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x