Supergod mat!
Sååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. De här är biffar som vi ofta lagar hemma, så omtyckta! Hela familjen storgillar och önskar ofta just den här rätten! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar är alltid succé, för oj vad vi äter. Såsen är himmelskt god, allt passar så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!
Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!
Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:
• Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)
• Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)
• Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)
• Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)
KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port
Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)
500 g nötfärs
3 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
Salt & peppar
2 dl tärnad hårdost
1 pkt bacon (strimlad och stekt)
Sås:
1 spetspaprika (funkar med vanlig också)
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)
2 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.
2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.
3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.
4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.
Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.
Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!
Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Detta blir kvällens middag. Har allt hemma redan inkl köttfärs från gården bredvid som precis slaktat och jag fick 5 kg av dem. Är det det som kallas Goda grannar?
Ja men verkligen, vilket lyx! 🥰
Kanonrecept….❤❤❤
😍😍😍
Jag gjorde dem på älgfärs och som hårdost och ost i såsen använde jag Västerbottensost. Sen lite torkad Thaichili i för lite bett, bara en knivsudd.
Potatisen till blev potatishalvor slungande i lite olja, salt, torkad timjan och persilja sen i Airfryern 200 grader 18 minuter.
Helt underbart gott, är inte sista gången jag gör dessa biffar. Tusen tack för receptet!
Hej Niiini. Tusen tack för för alla dina jättegoda recept.
Men nu undrar jag var kan man köpa Creme Bonjour Parmesan??? Eller Creme Bonjour Naturell???
Bor i Norbotten Piteå varken Ica Kvantum, Coop Forum el Willys har just denna sort med parmesan…
De har de flesta smakerna men INTE parmesan el naturell…
Hoppas på svar om du vet.
Mvh Agneta Mannberg Piteå
Det kan vara så att den inte finns mer (tyvärr, en av de bästa som fanns), men jag har skrivit i receptet hur du gör istället.