Snabba, enkla & goda!
Som ni säkert såg på min Instagram (ni som följer mig där) så har jag ett tema jag skapat recept efter denna veckan. Jag tänker mig stressade människor som är i farten. Föräldrar, folk som jobbar mycket eller har ett hektiskt liv för övrigt. Ni kanske inte riktigt hinner med det här med vardagsmaten, kanske blir det samma lika väldigt mycket och något som mer eller mindre slängs ihop. Med dessa recept vill jag inspirera till att du kan slänga ihop och det blir ändå väldigt gott! Först ut idag har vi en riktigt god pyttipanna med gnocci och parmesan. Alltså detta blev såååå gott! På min Instagram och på min TikTok så hittar ni även tillvägagångssätt. Pyttipanna behöver inte alltid köpas i påse och stekas på, den godaste gör du själv och det tar ingen tid. Pyttipanna med gnocci och parmesan smällde jag ihop på max en kvart och alla i familjen (även tonåringen) tyckte det var supergott! Detta kommer vi laga många gånger till.
Missa inte mina 40 populäraste recept (<klicka) på hela sidan!
HÄR (<klicka) hittar du min kategori med massor av härliga korvrätter.
Använde självklart min absoluta favvo stekpanna från Satake. Detta är den stora varianten, den är på hela 32 cm och jag älskar den. Inget fastnar, den steker jämnt och lätt att rengöra. Finns HÄR. Såg att den på 30 cm (2 cm mindre än min) var på kampanj nu, finns HÄR. Jag har den som är 20 cm också, perfekt för pannkakor och omelett. Den finns HÄR.
Tipsar dig om att kika på dessa ljuvligt goda och enkla korvrätter här nedan, klicka på länkarna för att komma till recepten.
PYTTIANNA MED GNOCCI & PARMESAN
600 g falukorv
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
2 nävar strimlad grönkål
1 stor näve saltade/rostade cashewnötter
1 1/2 dl riven parmesan
300 g färsk gnocci
Kall senapssås
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap (vill du ha mildare, ta 1 tsk)
Salt & peppar
2 msk honung
Gör såhär:
1) Strimla falukorven smått, krydda med salt & peppar, timjan och cayennepeppar. Stek den så den får färg runtom. Ha i grönkål, pressa i vitlök och hacka cashewnötterna mindre och ha i dom också. Stek runt tills grönkålen mjuknat och cashewnötterna börjar bli lite rostade.
2) Koka upp vattnet till gnoccin, koka dem enligt anvisning. Häll av vattnet och häll sedan i dem i stekpannan tillsammans med korvblandningen. Ringla gärna över lite olivolja här. Stek runt tills gnoccin börjar få lite färg.
3) Avsluta med att riva parmesan uppepå.
4) Kall senapssås: Blanda samman alla ingredienser. Servera.
Tips: Tillsätt lite strimlad bacon (1 pkt), sätter ännu mer smak till denna rätt!
Tips nedan på fler goda korvrätter:
Krämig Korv & Halloumigryta (<klicka för recept)
Tacokorv i ugn (<klicka för recept)
Korvgratäng med ostsås (<klicka för recept)
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Måste man verkligen koka gnoccin före stekningen?
Måste och måste, jag gör det för tycker den blir godare då.