Supergod mat!
Igår lagade jag såååå goda ost och baconfyllda köttfärsbiffar. Har länge tänkt att jag ska testa ett recept och igår slog jag till. Så härligt när man får gå in i köket och bara köra, älskar det! Ost och baconfyllda köttfärsbiffar visade sig vara succé, för oj vad vi åt. Såsen till himmelskt god, allt passade så bra ihop. Är det något du någongång måste laga så är det verkligen detta, sååå gott!
Det bästa är när familjen uppskattar något såhär mycket, jag tror att alla känner så som lagar mat. Har bjudit gäster på mina ost och baconfyllda köttfärsbiffar några gånger och det är alltid lika uppskattat!
Vill tipsa dig om fler supergoda recept med just biffar, så gott och perfekt mat för både vardag, fest och matlåda. Alla recept nedan:
• Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås (<klicka)
• Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås (<klicka)
• Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås (<klicka)
• Högrevsbiffar med gammaldags gräddsås (<klicka)
KÖTTFÄRSBIFFAR MED OST & BACON I PARMESANSÅS, 4 port
Kika gärna på mitt superpopulära recept på KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka) och min absolut superbästa och populära KÖTTFÄRSSÅS (<klicka)
500 g nötfärs
3 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
Salt & peppar
2 dl tärnad hårdost
1 pkt bacon (strimlad och stekt)
Sås:
1 spetspaprika (funkar med vanlig också)
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 pkt creme bonjour parmesan (hittar du den inte så ta vanlig creme bonjour med 1 dl riven parmesan i)
2 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla baconen och stek dem så de får färg. Lägg i nötfärsen i en bunke, ha i bacon och ost. Ha även i resten av ingredienserna. Blanda runt ordentligt.
2) Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Osten kommer att smälta lite men det gör inget, allt är i sin ordning.
3) Medan biffarna är i ugnen gör du såsen. Hacka paprika. Jag mixade schalottenlöken så den blev som en puré, det behöver du inte göra om du inte vill, det räcker med att hacka den fint. Stek paprika, schalottenlök och pressa också i vitlöken. Det ska mjukna men inte få färg. Ha i färskosten (creme bonjour), creme fraiche, grädde, kalvfond och kryddor. Låt koka upp och sjuda en liten stund under omrörning. Låt sjuda i ca 3-4 minuter. Avsluta med att ha i den rivna parmesanen och låt den smälta ned helt.
4) När biffarna kommer ut ur ugnen så lägger du dom i en ugnsfast form. Häll över såsen och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta ut och avnjut med kokt potatis, pressad potatis eller ris.
Tips 1: Gillar du inte någon av kryddorna kan du bara hoppa över dessa.
Tips 2: Riv gärna lite smakrik ost över hela innan den skjutsas in i ugnen andra gången. Supergott!
Du vet väl att denna sida innehåller massor med goda recept på både mat & bak, kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hur mycket salt o peppar i färgblandningen?
Salta och peppra efter smak, det är alltid bäst.
Vilken hårdost använder du i köttfärsbiffarna?
tack för alla goda recept🧡
Tog en jag hade hemma bara, prästost. Tack själv! ❤️
Detta ska testas på fredag till ett gott glas rött 👌
Mums! 👌🏻👌🏻👌🏻
Kan man lägga till lök i köttfärsen
Absolut! 👌🏻👍🏼
Gjorde det här i helgen, enkelt & supergott.
Kul att du gillade! 🤩
Siis todella maukas kastike
Kiitos, joo se on kyllä niin hyvää!! 👍🏼👌🏻🤤
Blir det bra o göra köttbullar istället..
Går jättebra!
Tack🤗
Var finns creme bojour parmesan ? Har letat i varenda affär i närheten
Jag köpte på ICA! 👌🏻
Så himla god sås! Ska serveras ikväll till biffarna som jag gjorde tidigare och nu tagit upp ur frysen. Mums!
Härligt! 😋👌🏻
Jag har gjort den hör rätten. Väldigt god, men hittade ej creme bonjour parmesan, så jag använde en sort med örter i.
Den verkar inte finnas överallt tyvärr, den är såå god. Hört att man kan be sin matvarubutik om att ta in olika produkter så du kan ju alltid fråga tänker jag. 🙂
Jag blandade färskost naturell med finriven parmesan.
Perfekt! 😍😍😍
Hur mycket créme bonjour ska det vara?
Finns 2 förpackningar. En på 100g och en på 200g.
De på 100 g är runda så 200 g som den här förpackningen är formad.
Kan man inte göra biffarna direkt i formen och skippa momentet med plåten?
Dom släpper mycket vätska så nej, inte om du vill slippa det vattniga.
Parmesan osten finns inte längre som mjukost,vad gar du i stället?
Ta samma mängd färskost och riv i parmesan efter smak istället.
När du skriver fond, är det tärning upplöst eller ?? 🤔
Nej flytande fond.
Gjorde dessa idag, och det blev poppis. Sönerna slukade dom. Dock var jag lite lat och fuskade med såsen. Tog gräddsås pulver och tillsatte 1burk creme fraiche parmesan och vitlök. Blev jättegott!
Detta var bland det godaste jag ätit!
Istället för vanlig creamfraich tog jag vitlök/parmesan en hel. Naturell färskost och extra parmesan och lite extra vitlök i. OTROLIGT recept 🙏🏾
Vilken hårdost brukar du använda ?
Jag älskar prästost, gott med västerbottensost också.