Dags för ett enkelt recept igen! Jag gillar själv när det är enkelt och går snabbt. Helst om man tex väntar gäster och inte hunnit baka innan. Den här kakan går toksnabbt att svänga ihop och gott blir det. Skulle du servera vaniljvisp eller vaniljsås till skulle det liksom toppa hela alltihopa. Smakerna är ljuvligt goda med både kardemumma och kanel och så självklart äkta smör. MUMS!
Missa inte: Över 100 recept på mjuka kakor (<klicka för recept)
SNABB KANEL/KARDEMUMMAKAKA, CA 8 BITAR
Kolla även dessa vaniljhjärtesnittar (<klicka) och godaste mandelmassakakan (<klicka)
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoggi
50 g smör
2 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.
2) Blanda ihop resten av ingredienserna. Vispa ihop dem så det blir en slät smet.
3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen i 15-25 min. Beror lite på hur din ugn är, den ska vara lite lite kladdig i mitten. Pudra med florsocker. Klart!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Fler goda kakor:
Festlig saffranskaka med kolamousse
Missa inte: SILVIASOCKERKAKA
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Provat baka med annan vätska än yoghurt? Har aldrig det hemma. Däremot mjölk och vispgrädde…
Jag brukar baka en liknande kaka som innehåller syrad grädde. Syran lyfter smakerna. Produkten syrad grädde har lång hållbarhet, som regel långt efter ”bäst före”. Men man tager vad man haver! 😊
Nu står kakan i ugnen så håll tummarna att den blir god
Hoppas den blev toppen!
Undrar om man kan dubbla satsen eller måste den göras i två formar.
Om du dubblar får du nog göra den i 2 formar. 👍🏼
Gjorde idag en glutenfri variant. Bytte vetemjölet rak av rakt mot Lailas blåa och tillsatte 1 tsk fiberhusk. Blev superbra och så god!
Härligt! Tack för du delar med dig. 🥰
Enkel recept och säkert gott. Kardemumma är mumma