Oxfilépasta
Nu tänkte jag att du skulle få recept på en riktigt krämig oxfilépasta. Perfekt mat som kan bli hur festligt och gott som helst.
Missa inte mina 40 absolut mest populära recept (<klicka)
KRÄMIG OXFILÉPASTA , 4 pers
400 g pennepasta eller liknande
200 g oxfilé
1 lök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soya
3 msk oxfond
6 msk rött vin
Salt & peppar
1/2 dl hackad färsk persilja
2 dl riven parmesan
Smör till stekning
Gör såhär:
1) Koka pastan enligt anvisningarna.
2) Skala löken, riv den på den fina sidan av rivjärnet. Gör samma med vitlöken. Häll i olja i stekpannan och låt lök och vitlöksmoset få fräsa runt lite snabbt.
2) Rör i mjöl i lökblandningen. Fräs runt det en liten stund. Tillsätt mjölken och låt koka upp, rör on hela tiden.
3) Häll sedan i grädde, soya, fond och rött vin, krydda. Låt sedan puttra i ca 10-15 min.
4) Under tiden strimlar du oxfilé och steker den i en panna med smör. Salta och peppra köttet.
5) Ha sedan i köttet i gräddblandningen. Låt det koka upp en gång till.
6) Skölj och hacka örterna och ha i såsen.
7) Ta fram en stor skål eller kastrull och blanda sedan oxfilésåsen och pastan. Servera med riven parmesan och gärna lite grönt.
Inspireras gärna av fler recept:
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Kram Nina
Kram Nina
Om man har en gubbe som avskyr vitlök har du något tips man kan ta istället ?
Hoppa bara över den!