Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Supergott & enkelt

Igår lagade jag en rätt som legat i min ”att laga” korg ett tag. Falsk lövbiff, det låter kanske konstigt men oj så gott det blev. Jag har ett helt gäng med såna ”att prova” recept som jag sedan omvandlar efter tycke och smak och så blir det något kul man själv komponerat. Falsk lövbiff blev verkligen en riktig höjdare som funkar fintfint som vardagsrätt. Kan säga att familjen tyckte falsk lövbiff var mer en helgrätt faktiskt. Bara kul ju! Det må vara så att denna rätten är rätt falsk, men jäklar i gatan så gott det kan bli med falskt också. Milo och Tony åt tomt på tallriken, idag åt Elliot resterna och det var tomt på hans tallrik med. Det är det som är bra betyg hörni.

Den här falska bearnaisesåsen är det numera fler och fler som väljer att använda istället för vanlig. Dels så är den mer fettsnål, dessutom tycker många ett den är mycket godare! 

Är du intresserad av fler kötträtter så har jag några riktigt goda tips här nedan, dessa är mycket omtyckta av mina följare:


Galet god ragu på högrev

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Gratinerad köttfärslimpa

Det som är lite roligt med denna rätten är att dessa ”biffar” verkligen smakar lövbiff. Många har kanske svårt att tro det, men det är faktiskt sant. Så gott så gott! Och inte lika dyrt som lövbiff.

FALSK LÖVBIFF MED FALSK BEARNASIESÅS, 4-5 port

Kika gärna på mitt recept på världens godaste köttfärsås HÄR, och himmelskt goda vitlöksgratinerade fläskkotletter HÄR.

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
(torkade örter om du vill)

Falsk Bearnaisesås

2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon

Gör såhär:

1) Börja med att blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.

2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.

3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.

4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.

Bearnaiseås:

1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.

2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips. KLART!

Detta var ju liksom världens enklaste rätt att svänga ihop. Det smakar väldigt mycket ”kött” tyckte Tony även om det är färs, dessutom var bernaisesåsen alldeles fantastiskt. Denna rätten kommer vi verkligen göra fler gånger här hemma. En riktig toppenrätt!

Fler omtyckta kötträtter hittar du om du klickar HÄR.

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i tummen under inlägget. Tack snälla på förhand!

Fler receptsamlingar nedan:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna här:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

 

1554
Subscribe
Notify of
guest

52 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yvette
Yvette
4 years ago

Ser jättegott ut ! Det där måste jag prova att laga till familjen.Jag undrar bara lite om aromat….är inte det olämpligt att äta ?

niinis
niinis
Reply to  Yvette
4 years ago

Jag tänker att det väl är som det mesta i världen. För mycket av allt är kanske inte bra, men lite då och då kanske inte gör så stor skada. ‍♀️

Pela
Pela
Reply to  Yvette
4 years ago

Det är glutamaten i Aromaten som inte är så bra men Livsmedelsverket säger att ”Glutamat i de mängder som används i mat innebär ingen risk för hälsan” så den mängd som är i denna rätt är nog ok

AnsoAnna
AnsoAnna
4 years ago

Ååh, det här måste jag testa!
Även om det krävs lite planering med frystiden så är alla enkla recept välkomna.
Vardagsmaten har ju en viss förmåga att bli sååå tråkig när man hela tiden göra samma lika mat, vecka ut och vecka in.
Men man kan ju frysa in såna köttfärsplattor och ha liggande i frysen o bara plocka fram när man har bråttom med middagen :).

carina
carina
4 years ago

Jag brukar göra falska lövbiffar,men jag kavlar ut färsen direkt,och sedan fryser jag dom styckevis med smörpapper mellan och i en plastpåse. Sedan tar man ut så många man vill ha och steker och kryddar dom då. Fast det skulle ju gå lika bra matt krydda dom som du gör och sedan frysa in,jättebra att ha i frysen och fort går det ju också, om man inte kommer på någon middag att laga.

Agneta
Agneta
4 years ago

Bara måste testas.Tack,tack!

Lisa L
4 years ago

Det här måste jag testa!!!! Här hemma är lövbiff och bea en stor favorit så detta kommer uppskattas.

Maggie
Maggie
4 years ago

Wohooo… av en slump hittade jag detta genom en vän som delat ditt recept på en Det här Måste jag testa Låter hur gott som helst

niinis
niinis
Reply to  Maggie
4 years ago

Det blev supergott!

Jeanette Sundberg
Jeanette Sundberg
4 years ago

Har precis lagat detta till familjen. Gick hem hos alla. Hade dock inte tid att frysas i 3 tim utan blev en timme. Underbart gott och lättlagat. Tack för inspiration.

Monica Sjögren Björklund
Monica Sjögren Björklund
4 years ago

Hej. Nyfiken, vad undviker du vid autoimmun kost? Jag har ulcerös kolit o tål inte grädde, har nu hittat ersättning för det men behöver mer tips på vad jag kan yndvika

Monica Sjögren Björklund
Monica Sjögren Björklund
Reply to  niinis
4 years ago

Tack snälla för snabbt svar!

Helena Gustavsson
4 years ago

Super bra! Till barnbarnen som jämt vill ha kött o bea…

Ulrica
Ulrica
4 years ago

Bästa bean ❤ Både varm o kall är den super bättre än färdigköpt.

Emelie
Emelie
4 years ago

Tror du man kan testa detta med Anammas formbara färs om man har vegetarianer på middag? 🙂

Sussie widell
Sussie widell
4 years ago

Har gjort din falsk bea oj va den va god. Gjorde även morot o kålrotslådan till jul mums.

Marie Karlsson
Marie Karlsson
4 years ago

Så himla gott, mycket godare än riktig lövbiff ☺️ Prova, rekommenderas

Lollo
Lollo
4 years ago

Hej! Falska lövbiffar, så väldigt goda med den falska bean! Blir garanterat fler gånger! Har ju kvar en platta färs i frysen! 😀

niiinis
niiinis
Reply to  Lollo
4 years ago

Sååå roligt att du gillade! 😋😍

Helen
Helen
4 years ago

Super god blir flera gånger

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
4 years ago

Härligt att höra! ❤️

Anita Bäckström
Anita Bäckström
4 years ago

Går det lätt att ta bort plast folien när det här varit fryst?

niiinis
niiinis
Reply to  Anita Bäckström
4 years ago

Lossnar busenkelt! 👍🏼

Anita Bäckström
Anita Bäckström
Reply to  niiinis
4 years ago

Okej lagar denna rätt just nu❤❤🥰

Sara
Sara
3 years ago

Vad kan man använda istället för vetemjöl om man inte tål gluten?

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
3 years ago

Använd glutenfri mjölmix, funkar toppen! 👍🏼

Bodil Helgesson
Bodil Helgesson
3 years ago

Måste testa köttet! Jag har fått recept på sådan bea av en kompis, men använt en halv buljongtärning. Blir det inte starkt med en hel?

Yvonne
Yvonne
3 years ago

Hej ! Gjorde bean verkligen över förväntan god 👌. Jag hade i lite vitvinsvinäger förlite ner syra. 👍

Eva
Eva
3 years ago

Vilken fetthalt är det på creme fraisen?

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

36 %

Ingvor
Ingvor
3 years ago

Använder 15% cremefraiche laktosfri å drygt 1/2 buljongtärning. Tycker det blir för salt med en hel. Men denna sås är helt magisk.

Anni Aronsson
Anni Aronsson
3 years ago

Alltså! Hur gott som helst! Jag använde älgfärs och det blev fantastiskt gott. Färska potatis från eget land var inte heller dumt till. Detta kommer jag att göra fler gånger.

Carina
Carina
3 years ago

Tänkte göra detta till ca 10 personer. Tips på hur gör då, steka innan ?

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
3 years ago

Ja du kan steka innan och sen värma i ugnen.

Mona Sjöblom
Mona Sjöblom
3 years ago

Detta var otroligt gott. Istället för att hacka buljongtärningen så rev jag den på rivjärnet, mycket enklare.

niiinis
niiinis
Reply to  Mona Sjöblom
3 years ago

Åh vad bra tips! Tack! 🥰

monica Danell
monica Danell
3 years ago

Så otroligt gott mycket god bea sås

niiinis
niiinis
Reply to  monica Danell
3 years ago

Visst är den smaskig! 😋😋😋

monica Danell
monica Danell
3 years ago

lövbiffen jätte god den åxå blir min favorit <3

Annika
Annika
3 years ago

Hej Niini, idag har jag lagat detta receptet. Wow så himla gott det blev. En ny favorit ifrån dina recept. Ha en fortsatt trevlig fredag.

niiinis
niiinis
Reply to  Annika
3 years ago

Så härligt att det uppskattas! ❤️

Nina
Nina
3 years ago

Lagade falska lövbiff och falska bearnaisesåsen fy sjutton vad gott det blev fick lite panik när jag såg att den skulle in i frysen 3 timmar men det var värt väntan en favorit absolut

niiinis
niiinis
Reply to  Nina
3 years ago

Så kul att det uppskattas! <3

Anne Pettersson
Anne Pettersson
1 year ago

Härligt recept 😃 provade att göra såsen utan ägg och det blev jätte bra(billigare också nu när ägg har blivit dyrt)

Tez
Tez
1 year ago

Hej!
Stämmer det att det skall vara 1 msk aromat i?
Blir inte det super saltigt?
Vänligen Tez

niiinis
niiinis
Reply to  Tez
1 year ago

Receptet stämmer.

Pirjo Lindholm
Pirjo Lindholm
9 months ago

Jättegott, kommer att bli en rår man återkommer till.

Maria
Maria
7 months ago

Tack för ett toppen recept! Hade inget paprikapulver men det blev gott utan! Även min autistiska son som är väldigt kräsen tyckte om det. Tusen tummar upp från oss!

Inger
Inger
1 month ago

Tack för dina goda recept, provar detta recept nu☺️

Liselotte Sjoholm
Liselotte Sjoholm
1 month ago

Jag kan rekommendera en skvätt kalv/ox fond i kött smeten

Nästa inlägg

Off to promme

52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x