Mums!
Igår lagade vi så gott här hemma. Det enklaste ever är det också. Jag åt och glufsade och funderade på varför jag inte lagat det oftare? Crêpes är verkligen underskattat, i alla fall här hemma. Det är gott, enkelt och går att variera i all evighet. Crêpes med ost och skinkfyllning, eller varför inte crêpes med kycklingröra? Går att göra massa olika.
Gott som tusan, röran inuti är ”to die for” och vill du kan du äta någon härlig sallad till t ex. Jag älskar att riva massa morötter och vitkål och sen blanda en god salladsdressing till. Du hittar min godaste salladsdressing HÄR(<klicka).
Jag har andra goda crêpes och recept på ugnspannkakor också, klicka på länkarna nedan så kommer du till recepten:
• Snabba crêpes med ost & skinkröra
• Galette med skinka, sparris och ost
• Ugnspannkaka med grönkål, ost & skinka
Crêpes med ost & skinkfyllning:
Missa inte världens godaste och superpopulära recept på pannkaksröra (<klicka) och supergoda Browniepannkakor (<klicka).
Glutenfria
2 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
Med vanligt mjöl
4 ägg
5 d mjölk
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smält smör
Fyllning:
250 g strimlad skinka
½ strimlad purjolök
1 pkt philadephiaost
en skvätt grädde
peppar, salt
8 skivor ost
Gör såhär:
Glutenfria:
Blanda samman mjölmix och salt. Vispa ner mjölken, lite i taget till en jämn smet. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta smöret. Smörj ett stekpanna eller en plättlagg och grädda tunna pannkakor eller plättar.
De med vanligt mjöl:
Vispa mjölk med mjöl och salt till en slät klumpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Smält smör i pannan och vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut. Vänd pannkakan när smeten ”stannat” på ytan och kanten är guldgul. Vänd.
Fyllningen:
Lägg den strimlade skinkan och purjolöken i en stekpanna med lite olja i. Stek det inte tills det får färg, bara så det mjuknar. Häll i philadephiaosten och en skvätt grädde. Är det för stampigt fyller du bara på med lite mer grädde. Ha i ostskivorna och låt de smälta med. Salta och peppra. Fyll sedan crepes med fyllningen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Hyvla på några ytterligare skivor ost och grädda i ugnen på ”grill” i ca 225 grader tills osten mjuknat och fått lite färg. Ät gärna med en grönsallad!
Här på sidan finns det massor av enkla & goda recept på både mat och bak som alla kan laga och baka. Här nedan går du några smakprov på kategorier som finns, klicka på varje för fler recept:
• PAJER
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Att göra pannkakor på bovetemjöl kan jag också rekommendera som glutenfritt alternativ! 🙂
Älskar crepes, men jag brukar göra vegetariska med lök å svamp å créme fraiche franska örter! Mums!
Har följt din härliga blogg ett tag men nu när du bytt portal så hittar jag dig inte på Bloglovin längre, där jag läser alla blinkar ifrån. Finns du där fast jag inte hittar dig?
Att göra pannkakor på bovetemjöl kan jag också rekommendera som glutenfritt alternativ! 🙂
Älskar crepes, men jag brukar göra vegetariska med lök å svamp å créme fraiche franska örter! Mums!
Alla bakverk ser så goda ut, du kan inte tänka dig att baka ägg och mjölkproteinfritt?
Det skulle jag uppskatta/ Weronica
Tack gör en bra blogg fortsätt som du gör
Har följt din härliga blogg ett tag men nu när du bytt portal så hittar jag dig inte på Bloglovin längre, där jag läser alla blinkar ifrån. Finns du där fast jag inte hittar dig?
Men vad gott!! Det där ska testas!!;)
Alla bakverk ser så goda ut, du kan inte tänka dig att baka ägg och mjölkproteinfritt?
Det skulle jag uppskatta/ Weronica
Tack gör en bra blogg fortsätt som du gör
Men vad gott!! Det där ska testas!!;)
Så supergod. Den här kommer jag att göra flera gånger.
Kul att du gillar!
Wow detta måste jag testa, älskar crêpes och kul att kunna variera fyllningen
😍😍😍