Allmänt

Pannkaksröra

För ett tag sedan så låg jag och scrollade i sängen. Det var lördagmorgon och jag hade verkligen ingen lust att gå upp och göra frukost. Men så hittade jag det här receptet på Matplatsens instagram, studsade upp ur sängen och bara for upp för jag tyckte det lät så himla gott.

Jag kallar det för pannkaksröra. Det ser lite ut som äggröra men smakar fluffiga härliga pannkakor. Jag ändrade om lite i receptet och det blev verkligen en höjdare. Testa i helgen eller varför inte överraska familjen mitt i veckan?

RECEPT: 

2 dl glutenfri mjölmix (vanligt mjöl för icke glutenfritt)
1 msk fiberhusk (behövs ej om du gör på vanligt mjöl)

3,5 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor

Gör såhär:

1) Blanda mjölmix (vetemjöl), fiberhusk, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten blir kvar.

2) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

3) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till.

4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde. Sååå gott!

Följ gärna min Facebooksidaoch Instagram för många fler recept, tips och inspo.

Kommentarer

 1. Maria

  Mmm… Liknar Kaisersmarr’n, säkert lika gott som det man äter i Österrike👌🏻😋
  Hoppas sjuklingen mår lite bättre.

 2. Maria

  Åh, det bästsa jag vet!
  Serveras i Österrike som Kaiser Scmarr’n. Så jäkla gott 😉

  Btw. Vagnhild är ju superfin inne. Så mycket fint vill jag minnas.

  Trevlig Valborg

 3. AnsoAnna

  Jag gjorde den där för några helger sen men tyckte att det var svårt att vända pannkakan 😂.
  Men barnen tyckte att det var gott. Dock inte lika goda som dina ”tyska pannkaksmuffins”.
  Kram

Visa alla 6 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers