ANNONS

Silviakaka med saffran

Halleluja!

Silviakaka med saffran måste ju vara succé, och det är det! När denna kakan testades hemma hos oss var det nästan högtidligt. Med tanke på att alla i familjen gillar både Silviakaka och saffran så tänkte vi att detta ju måste bli en 100 poängare. Det blev det inte, det blev en 1000 poängare, herreminjee så god kaka. Lova att du testar! Säger bara saffran i mitt hjärta. 💛

Bara Silviakakan ensam är himmelskt god. Att tillsätta saffran gjorde den ju om än inte godare ändå. Saffran är verkligen en härlig krydda som faktiskt kan användas året runt. Inte bara jul. Så gott i mat också.

Jag har flera härliga och goda recept på just saffran, så vill du bli sådär härligt inspirerad så bjuder jag på några riktigt goda recept nedan (klicka på länkarna för att komma till recepten):

Kolamousse med saffranspepparkakssmul (galet god efterrätt)

Festlig snabb saffranskaka med kolamousse

Saffran och citronbullar

Världens bästa recept på Lussebullar (enligt väldigt många)

Kolla bara på den hääääär härligheten till kaka, kika på receptet HÄR (<klicka), Superenkelt och supergott.

Silviakaka med saffran

Missa inte mitt superpopulära recept på saffranskaka med lingon och saffranstoscakaka (himmelskt farligt god).

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1,5 dl vatten

Glasyr:

100 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 g saffran (1 påse)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.

3) Häll sist i vattnet och rör runt.

4) Ha i bakplåtspapper i en springform. Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kolla så den är torr rakt igenom. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.

Glasyren:

1) Smält smöret, häll i saffranet och rör om ordentligt.

2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.

3) Ha i äggulan och rör runt.

4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.

Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.

På min sida kan du hitta massor med olika recept både på mat & bak, enkla goda recept som alla kan laga och baka. Kika nedan för lite smakprover (klicka på länkarna för flera recept):

MIDDAGSTIPS

KYCKLINGRÄTTER

SMASKIGA GRATÄNGER

MJUKA SUPERGODA KAKOR

KLADDKAKOR

För att komma till alla kategorier som finns klicka HÄR (<klicka)

Vill också tipsa dig om min bakbok ”Baka på 30 minuter” – en bakbok för alla! Den hittar du HÄR.

 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

430
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
6 years ago

Den har jag gjort två gånger på ditt recept. Super god! Nu ska jag så klart testa med saffran oxå. Ha en bra kväll

Jennie
Jennie
5 years ago

Har du gjort den glutenfri?
Isf hur mycket gf mjöl tog du?

Yvonne Henriksson
Yvonne Henriksson
4 years ago

Yvonne
Ska vattnet vara kallt eller varmt?

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne Henriksson
4 years ago

Spelar ingen roll faktiskt.

Sussi Eriksson
Sussi Eriksson
4 years ago

Ska glasyren vara så lös så den rinner ner på kanterna och ut på fatet?

niiinis
niiinis
Reply to  Sussi Eriksson
4 years ago

Japp! 👌🏻

Nitsa
Nitsa
4 years ago

Bli äggulan ” kokt” i smeten eller räknas den som rå?

niiinis
niiinis
Reply to  Nitsa
4 years ago

Den blir inte kokt utan räknas som rå.

Anna
Anna
4 years ago

Om jag ska göra kakan dagen innan den serveras, förvarar jag den i kylskåp eller i rumstemperatur?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Du kan ha den i kylen. 😀

Ingegerd Kalm
Ingegerd Kalm
3 years ago

Gjorde den men saffranet i tårtbotten blev riktigt god

niiinis
niiinis
Reply to  Ingegerd Kalm
3 years ago

Gott!

Ullis
Ullis
3 years ago

Delar du kakan eller häller du bara på den?

niiinis
niiinis
Reply to  Ullis
3 years ago

Häller bara på den. Låter den rinna ut över sidorna, såååå gott! 😋😋😋

Josefine
Josefine
3 years ago

Hur stor form behövs på ett ungefär till denna kaka! Har en rektangulär på ca 20*30 cm. För stor?

niiinis
niiinis
Reply to  Josefine
3 years ago

Den funkar. Kakan kommer inte bli lika hög som denna men minst lika god. Håll koll på gräddningen då bara, ju ”plattare” kaka desto mindre gräddtid. ❤️

Karolina
Karolina
1 year ago

Kör du med ”vanlig” ugn eller varmluft?

niiinis
niiinis
Reply to  Karolina
1 year ago

Vanlig.

Sanna
Sanna
7 days ago

Kan man använda flytande margarin istället för smält till glasyren?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Sanna
6 days ago

Kan kan du väl, men det blir inte alls lika gott. Och jag använder alltid smält äkta smör, det är otrolig skillnad på smak. 😊

Nästa inlägg

Sovrumsbilder

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x