Nu ska du få mitt absolut bästa recept på saftiga Lussebullar! Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga. Åh, jättegoda är de!
RECEPT
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kär jag degen minst 5 minuter.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Sätt ugnen på 225 grader.När degen jäst klart delar du degen i ca 30 lika stora delar. Forma S av dem och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 min.
6) Pensla med uppvispat ägg och lite grädde, då får du dom lite blanka. Strö på pärlsocker eller stick i russin. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kika gärna in dessa recept också:
Oh så gott
Riktigt goda och saftiga lussebullar! Får baka fler då de redan har gått åt!
Kanonbra recept
Åh vad glad jag blir att du gillar!
Underbara !!!!!!!
Tack för receptet 🙂
Jätte goda och enkla att baka. Ett recept att spara. Kan varmt rekommendera receptet. Jag har varmluftsugn och satte på 200 grader men samma tid.
Blir det lika bra om man dubblar satsen?
Det har jag gjort många ggr och det blir toppen det med!
Tusen tack för ett spännande recept, dessa ska prövas!
Härligt!
Jösses vilket bra recept!
Bakade idag och kommer aldrig gå tillbaks till mitt tidigare recept.
Så fluffiga, saftiga och fina.
Tack!!!
Kan man göra detta recept utan vetemjöl men med glutenfri mjölmix istället? Är det ngt jag behöver tänka extra på då? Tack för en bra och inspirerande blogg! / Anna
Jag har aldrig provat just detta recept som glutenfritt, däremot har jag gjort naturligt glutenfria. Recept på dem här:
https://niiinis.se/2015/11/28/glutenfria-lussebullar-naturligt-glutenfria/
Tack för fina ord! Kram ❤️
Jag älskar dina recept enkla att förstå och dina bilder talar verkligen TACK
Ha en helt underbar dag
Kram
Åh tack! ❤️
Ser väldigt gott ut .Skall absolut pröva!
Fantastiskt recept! Godaste lussekatterna jag någonsin bakat. Kommer spara receptet för evigt. Lika goda efter att de varit i frysen!
Vilken mjölk använder du
Är mjölk! 😀
Hej! Hur lite grädde har du med det uppvisade ägget, när du penslar? Tror du man kan byta ut en pkt saffran mot kardemumma istället, eller det blir inte bra smakmässigt, är inte så förtjust i saffran. Dom ser supergoda ut 😋
Du kan använda bara 1 påse istället för 2 om du vill ha mindre saffranssmak. Du kan ha i lite kardemumma istället, det blir nog gott.
Det är bara en liten skvätt grädde, typ 1-2 tsk.
Jag får testa igen för mina jäste inte