Innan julen kommer…
…och tar oss fullständigt tänkte jag sticka in med ett litet härligt recept som jag testade i förra veckan. Vi åt det här i Fredags, supergott! Ångrar dock att jag inte köpte räkor också för det måste bara bli magiskt gott! Så testar du detta, testa med räkor är mitt råd. Fusklangos har länge legat på ”att testa recept” listan. Varje gång jag susar förbi ordet Fusklangos i listan har det vattnats i munnen, det inte vara låter gott, det visade sig också vara en riktig höjdare. T.o.m. så tonåringen gottade i sig för glatta livet.
Missa inte massor med härliga recept på tilltugg, småplock och snittar (<klicka).
Jag fuskade till det sådär smidigt och enkelt och kan säga att fusklangos faktiskt inte tog många minuter att göra. Men jädrans så gott det blev!
Kika gärna på mina 40 mest populära recept (<klicka) på hela sidan.
Köpte färdig smördeg, köpte plattor som innehåller smör. Ja det finns faktiskt smördeg där ute på marknaden som inte ens innehåller smör. Dessa är frysta plattor som jag köper på Lidl. Tycker dom är jättebra, tips tips!
Fusklangos, 4 st
4 smördegsplattor
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
nypa salt
2 dl creme fraiche
stenbitsrom
hackad rödlök
gräslök
Tips: Ha även på handskalade räkor – gott!
Gör såhär:
1. Ta fram snördegsplattorna, de behöver inte vara helt tinade, mina var lite halvfrysta. Blanda olivolja, pressade vitlöksklyftor och nypa salt.
2. Pensla på oljeblandningen på varje platta. Värm våffeljärnet och ”grädda” plattorna i järnet. De ska få fin färg och bli sådär frasiga.
3. Ta ur och låt svalna en smula. Bred på creme fraiche, stenbitsrom, hackad lök och gräslök. Har du räkor så har du på några på varje också.
Fler goda tilltuggstips:
Chili cheese på krustader (<klicka)
Ljuvliga Västerbottensmuffins med skagenröra (<klicka)
Färskostbollar med julig topping (<klicka)
Tur för oss som inte tål laktos att de har ”smördeg” utan smör 😁😁