MUMS!
Igår hade vi ett riktigt hungrigt gäng här hemma, sent var det också och alla ville äta NU! Detta tog inte lång tid ska jag säga, ja förutsatt att man har kebabsåsen klar. Men man kan också ta hälften av receptet av kebabsåsen här nedan och göra direkt i samma gryta som man gör gnoccin i. Det gör du som du vill. Har du en klar i kylen följer du receptet nedan.
Detta blev så fantastiskt gott och hela familjen mumsade i sig så allt tog slut. Jag älskar när det går fort att laga men ändå blir både krämigt och gott.
Missa inte: Mina 40 populäraste recept(<klicka) på sidan
Het Tomatgnocci med stekt korv
Missa inte min snabba hemmagjorda kebab med godaste vitlökssåsen (<klicka)
4 stekta tjocka korvar
500 g färsk gnocci
1 dl av röd kebabsås (se recept nedan)
1 kruka salvia
salt & peppar
1 msk honung
3 dl grädde (av valfri fetthalt)
Röd Kebabsås:
400 g (ca 1 burk) passerade tomater
2 msk stark ajvar
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen vitlökspulver
1 krm svartpeppar
1 msk honung
skvätt vatten
Tabasco efter smak
Gör såhär:
1. Kebabsås: Finhacka löken. Ha i allt i en kastrull och låt koka upp, ha i lite vatten ocm den är alldeles för tjock i konsistensen. Låt puttra sedan i ca 20 minuter. Låt svalna och förvara i en burk i kylen.
2. Koka upp gnoccin i lite saltat vatten, gnoccin är klar när den flyter upp till ytan. Häll av och ta sedan fram en stekpanna och häll i olivolja. Hacka salvian smått, ha i gnoccin och salvian i stekpannan. Stek på medelvärme till gnoccin börjar få lite färg. Ha i kebabsåsen, rör runt.
3. Häll på kebabsåsen, rör runt. Häll på grädde och honung, låt puttra i ca 5 minuter. Rör om då och då. Servera med stekt korv.
Fler härliga tips på goda rätter: