Godmorgon!
Tänkte kicka igång dagen här inne med en sjujäklarns god maträtt som jag brassade på åt familjen häromdagen. Gratinerad fläskfile visade sig vara succé. Denna MÅSTE du testa. Passa på när fläskfilén är på kampanj i mataffären tänker jag, tänker också att det borde gå precis lika bra att laga på fläskytterfilé. Kyckling med för del delen. Gratinerad fläskfile visade sig bli väldigt smakrikt, jag älskar när man smakar mycket. Som sagt, du måste testa!
Missa inte mitt inlägg med 10 populära maträtter på helgen (<klicka).
Dreglar lite nästan nu när jag ser tillbaka på bilderna, detta var en höjdare som hela familjen gillade massor. Så tips tips!
Vill tipsa dig om andra rätter som gjort succé här hemma! Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:
• Godaste krämiga köttfärslådan
• Köttfärs & baconrullar i magisk sås
• Potatis & Osttoppar med perfekt oxfilé
Gratinerad FLÄSKFILÉ, ca 4-6 p
2 fläskfiléer
Salt & peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde (valfri fetthalt)
2 msk dijonnaise (funkar fint med 1 msk vanlig dijonsenap)
2 msk kalvfond
2 dl riven västerbottensost (eller annan god ost som du gillar)
Gör såhär:
1) Rensa och skiva fläskfilén i skivor. Salta och peppra skivorna. Stek dem i smör på ganska hög värme. De ska få lite färg. Lägg sedan i ugnsfast form.
2) Hacka paprika och lök. Lägg i det där du stekte köttet. Stek runt tills löken och paprika mjuknar. Ha i dijonnaise , pressa i vitlök, hackad timjan, kalvfond och grädde. Rör runt och låt puttra i några minuter.
3) Häll på allt över köttet. Strö på osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Osten ska börja få fin färg. Ät med ris eller potatis, pasta till är också gott.
Kika gärna på fler härliga kötträtter här:
Vitlökssmörsgratinerade Fläskkotletter // Krämig Köttfärsgratäng // Helstekt Fläskfile
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• SMÅKAKOR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Hej 😍 tack för alla fina recept du delar med dig av 🥰 undrar om du har något tips på en bra nattcreme till ansiktet? Kram
Kan tipsa om ett idag! Kommer senare. Många som har liknande frågor. ❤️
Provade att göra rätten ikväll , hade fläsk ytterfil’e och det va riktigt gott 😋
Härligt att höra! 🥰🥰🥰
Du har ofta senap i maten. Jag tål inte senap, men förstår att det gör en del med smaken. Har du något tips på vad jag kan byta ut senapen mot?
Du kan ta bort den bara, eller så testar du någon fond.
så enkelt och fantastiskt gott
Hej! Går det lika bra med benfri kotlett/aka fläskytterfile?
Jajemen!
Tjena,sparar många av dina recept,det ser sååå gott ut,ska börja å beta av dina recept efter nyår,God Jul å gott nytt år på dej å de dina. Hälsningar Lennart I Furudal.
Vad roligt att höra! 😍 Set fram emot att höra hur det går för dig. God Jul & Gott nytt år! 🌟💫
Hej! Vi gjorde den gratinerade fläskfilén till en liten släktbjudning på annandagen, det blev mycket lyckat och uppskattat. Använde ren dijonsenap vilket funkade fint, men min lilla fråga är vad har du för sammansättning i din dijonaisse?
Roligt att det smakade, en blandning av majonnäs och dijon. Men detta är en färdig burk som finns att köpa. ☺️
Attans glömde dijonen, hoppas den går att äta ändå 😁
Det gör det såklart. ☺️
Tack för ditt fina recept
Tack själv! 🥰