Efterrättsbonanza
Något som är sååååå härligt är väl att planera efterrätter och mys till julens festligheter. Det är kul och få göra det där lilla extra. Den här, vit chokladmousse med pepparkakssmul är för det första busenkel. Dessutom blir det så faaaantastiskt gott så grannen nästan knackar på och frågar om dom får ta en. Ja men ni fattar. Vit chokladmousse med pepparkakssmul liksom gifter sig där i glaset! Får jag lov säger pepparkakssmulet och så bjuder den den vita chokladmoussen upp till en tango som får hakorna att falla i backen. Det är som en enda lång förförisk dans ned i svalget. Så mitt råd. Gör den bara. 😍
Vill du ha inspiration på mer gott till julen så måste du kolla in JULENS 20 SÖTA (<klicka för alla recept).
Glasen som dessa serveras i är dessa (<klicka), bra pris just nu. Perfekta att servera champagne, drinkar och efterrätter i.
Denna efterrätt tar inte lång tid att svänga ihop. Vill du förbereda den innan t ex gästerna kommer så föreslår jag att du gör smulet för sig och moussen för sig som du sedan ställer i kylen. Sedan när gästerna kommer så preppar du dem i glasen. Pepparkakssmulet kan du läsa i receptet hur jag gör och hur du också kan förvara det sedan.
Vill du ha tips på fler efterrätter, kika in på min kategori EFTERRÄTT (<klicka för alla recept) så hittar du en hel hög där!
Den här efterrätten har jag dekorerat med smul och granatäppelkärnor – du kan givetvis dekorera den med vad du vill. Allt från hallon eller varför inte konserverade mandariner. Det som känns lite juligt skulle jag säga.
Vit chokladmousse med pepparkakssmul, 4 st
Missa inte en annan god succéefterrätt som blivit sååå populär – KOLAMOUSSE (<klicka för recept)
3 dl vispgrädde
100 gr vit choklad
2 tsk vaniljsocker
Pepparkakssmul:
20 pepparkakor
25 g smör
Topping:
Smul
Granatäppelkärnor
Gör såhär:
1. Ta 1 dl av vispgrädden, koka upp och ta av från värmen. Tillsätt sedan vaniljsocker och vit choklad. Låt smälta ned under omröring, ställ sedan kallt.
2. Vispa resten av grädden, den ska bli ordentligt vispad. Var dock försiktig så du inte vispar för länge så den blir grynig.
3. Blanda i chokladgrädde i den vispade grädden. Vänd sedan ihop allt försiktigt med en slickepott, det ska fortsätta vara fluffigt.
4. Pepparkakssmul: Smält smöret, smula pepparkakorna förslagsvis i en liten plastpåse/fryspåse. Jag brukar banka lite med en kabel eller ställa mig på påsen och trampa runt. Häll i smöret i påsen och massera runt det.
5. Preppa: Ha i smul i botten på fyra glas. Klicka i mousse i varje glas och toppa med lite smul. Gärna något annat gott också som granatäppelkärnor t ex. Pudra med lite florsocker just innan servering.
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Hur kan du följa mig?
Kram Nina
Hej. Finns det möjlighet att söka bland alla dina recept? Det dyker upp i flödet, men är inte alltid aktuellt att laga just då. Vill gärna kunna bläddra bland dina fantastiska recept och få inspiration. Framför allt om jag ska ha gäster och vill bjuda på något annorlunda. Eller det är jag som inte har hittat rätt knapp ännu?
Högst upp till höger här på bloggen hittar du tre vågräta streck, klicka på dem. Sedan kommer det upp ett förstoringsglas, klicka där för att söka. 😀
How long do you need to refrigerate it for?
You Don’t need to refigerate it at all.
Hej! Jåg Jag hade den här efterrätten vid en ’lilla julafton’ med släkten, det blev succé. Alla tyckte det var väldigt gott. Det blev en del smet och smul kvar, så jag hälde smulor i botten på en sringform och sen chokladgrädden och smulor på, sen frös jag in den. Det blev överaskande god pepparkaksglass, tips! Mvh Linda
Det ska jag testa nästa gång! 😍😍😍