Trillingnöten!
Ja men hur saknad i Alladinasken? Massor om du frågar mig. Hur kunde man ta bort den chokladen som alla älskar mest? Fattar inte! Men, nu kan vi göra den ändå! För med hjälp av den här formen (<klicka) så trollar man fram trillingnötterna ändå! Det här receptet på trillingnötter blir sååå gott så det får du bara inte missa.
Kolla in annat härligt julgodis HÄR (<klicka)
Julgodis på 4 ingredienser (<klicka) är ett recept som du bara inte får missa!
Dessa kan du slänga ihop i tid och otid, och formen håller hur bra som helst. Har använt min massor! Dom blir ju såååå fina!
Har du sett att jag har lagt upp ett inlägg med julens söta (<klicka), julens härligaste recept!
Jag får alltid lite choklad ”över kanten” men låter det alltid sitta kvar, man kan ju liksom inte klicka av det, hallåååå det är choklad liksom. Inga bitar får gå till spillo!
Trillingnöt
Obs: Du behöver denna formen (<klicka) för att kunna göra dessa trillingnötter.
(Du kan givetvis också göra dem tre och tre på ett vanligt bakplåtspapper, slutligen ringla över lite smält mjölkchoklad)
150 g hasselnötter
100 g nougat
100 g mjölkchoklad (marabou)
Gör såhär:
1. Rosta hasselnötterna på 225 grader i ca 10 minuter. Håll lite koll så de inte blir brända.
2. Häll upp hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga av skalen. Denna metod funkar oftast väldigt bra, lite skal kvar är inte hela världen.
3. Smält nougat över vattenbad eller i mikron, tänk då på att göra det i 15-sekunders intervaller. Smält sedan mjölkchokladen över vattenbad eller mikro. Blanda!
4. Häll i lite av nougatblandningen i varje hålighet på formen. Ha i 3 hasselnötter i varje hålighet, häll sedan på mer av nougatblandning. Dra av det överflödiga.
5. Låt stelna helt, pilla sedan ur trillingnötterna och förvara i kylen.
Jag vet inte hur många jag fick ihop men du håller på tills nougatblandningen är slut helt enkelt.
Fler härligt juliga recept:
Juliga Äppelbakelser (<klicka)
Julens godaste efterrätt (<klicka)
Julig Äppelkaka (<klicka)
Smördegspuffar med brie (<klicka)