Ja men hur saknad i Alladinasken? Massor om du frågar mig. Hur kunde man ta bort trillingnöten som alla älskar mest? Fattar inte! Men, nu kan vi göra den ändå! För med hjälp av den här formen (<klicka) så trollar man fram trillingnötterna ändå! Du kan givetvis göra dem utan formen, förklaring kommer längre ned. Det här receptet på trillingnötter blir sååå gott så det får du bara inte missa.
Kolla in annat härligt julgodis HÄR (<klicka)
Julgodis på 4 ingredienser (<klicka) är ett recept som du bara inte får missa!
Dessa kan du slänga ihop i tid och otid, och formen håller hur bra som helst. Har använt min massor! Dom blir ju såååå fina.
Har du sett att jag har lagt upp ett inlägg med julens söta (<klicka), julens härligaste recept!
Jag får alltid lite choklad ”över kanten” men låter det alltid sitta kvar, man kan ju liksom inte klicka av det, hallåååå det är choklad liksom. Inga bitar får gå till spillo!
Trillingnöt
150 g hasselnötter
100 g nougat
100 g mjölkchoklad (marabou)
Gör såhär:
1. Rosta hasselnötterna på 225 grader i ca 10 minuter på en bakplåtspappers klädd plåt i ugnen. Håll lite koll så de inte blir brända.
2. Häll upp hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga av skalen. Denna metod funkar oftast väldigt bra, lite skal kvar är inte hela världen.
3. Smält nougat över vattenbad eller i mikron, tänk då på att göra det i 15-sekunders intervaller. Smält sedan mjölkchokladen över vattenbad eller mikro. Blanda sedan ihop nougat och choklad.
4. Alternativ 1: Doppa tre nötter i chokladblandningen, fånga upp dem med en sked eller gaffel och låt sedan överflödig choklad rinna av och lägg dem sedan 3 och 3 ihop på bakplåtspapper. Låt dem stelna till lite. Ringla sedan över lite choklad för att skapa ett fint mönster.
Alternativ 2: Häll i lite av nougatblandningen i varje hålighet på formen. Ha i 3 hasselnötter i varje hålighet, häll sedan på mer av nougatblandning. Dra av det överflödiga.
5. Låt stelna helt, pilla sedan ur trillingnötschokladerna och förvara i kylen.
Jag vet inte hur många jag fick ihop men du håller på tills nougatblandningen är slut helt enkelt.
Fler härligt juliga recept:
Juliga Äppelbakelser (<klicka)
Julens godaste efterrätt (<klicka)
Julig Äppelkaka (<klicka)
Smördegspuffar med brie (<klicka)
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
*]:text-7 [&>*]:font-bold [&>*]:leading-normal [&>*]:text-primary lg:[&>*]:text-9″ style=”font-style: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; word-spacing: 0px; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.3); -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration: none; box-sizing: border-box; border: 0px solid #e5e7eb; margin: 70px auto 40px 0px; position: relative; text-align: center; font-family: var(–font-body, sans-serif); font-weight: bold; color: var(–color-primary, #ffa270); -webkit-text-size-adjust: 100%; font-size: medium; font-variant-ligatures: normal; orphans: 2; widows: 2; background-color: #ffffff”>