Har ni plockat blåbär?
Det har inte jag, som sagt….. dessa fästingar som förstör hela upplevelsen. Men något som jag verkligen kan tipsa om är att du svänger ihop den här kakan, den godaste blåbärskladdkakan som jag har i min bakbok ”Baka på 30 minuter”. Min bok hittar du HÄR. Alltså denna blåbärskladdkakan är maaaaaagisk, jag kan verkligen lova dig att du kommer humma högt när du tar första tuggan, det gör man nämligen. Servera blåbärskladdkakan med antingen härligt fluffig vaniljvisp, vaniljsås eller vaniljglass. Den är också vansinnigt god bara som den är.
Vad glad jag blev och se att just detta recept var ett populärt recept på Köket.se. 😍 Så kul att den verkar uppskattas av många.
Jag vill tipsa dig om flera andra recept med blåbär som blivit väldigt populära. Klicka på länkarna nedan så kommer du till recepten:
• Ljuvliga blåbärsbullar med mandelmassa
• Vit chokladmousse med blåbärsswirl
Godaste blåbärskladdkakan, ca 8 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
100 g vit bakchoklad
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär (färska eller frysta)
florsocker att pudra över
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck bottnen på en springform, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj kanten med smör.
2) Rör ihop ägg och socker i en bunke. Inte vispa – vi vill inte ha in luft i smeten.
3) Hacka chokladen och smält den försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull. Häll ner blandningen i bunken tillsammans med mjöl och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott.
4) Fördela smeten jämnt i formen och strö över blåbären. Grädda mitt i ugnen i 15–25 minuter. Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, ungefär som den på bilden. Ett bra riktmärke då är att kakan ska vara dallrig i mitten. Låt gärna kakan svalna helt i kylen, om tid finns.
5) Pudra florsocker över kakan och servera.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
• BRÖD
Mer inspo:
Cheesecake i glas (<klicka)
Glutenfri Blåbärskladdkaka (<klicka)
Saftiga blåbärsrutor (<klicka)
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR