Ja men jisses Amalia så enkelt det ska vara ibland. Dessa Marianne Pepparkakor kan jag nästan lova att du kommer tycka är himmelska. Att krossa lite Marianne (den gamla klassiska ni vet) och fylla pepparkaksdegen med, ja jisses så gott alltså! Lite knastrigt och så den spröda pepparkakan med den himmelska kolan som flutit ut från Marianne godisen. Drömmer lite om dessa kakor fortfarande. Marianne Pepparkakor kommer definitivt att bakas både en och två gånger till här hemma, det är en sak som är säker! Känns som vi myntat ett nytt uttryck här hemma, istället för vanliga pepparkakor kommer det nog att bli Marianne Pepparkakor för hela slanten.
Missa inte min kategori med JULENS SÖTA (<klicka) – 20 populära recept!
Kika gärna på TOMTECOOKIES (<klicka) också, minst lika gott! Eller dessa DAIMPEPPARKAKOR (<klicka).
Du ser ju vad som händer i ugnen, då gojsar dessa Mariannegodisar till sig ordentligt men är ändå lite crisp kvar. Ja men det blir himmelskt gott i munnen den här kombon i denna Marianne Pepparkakor.
Marianne Pepparkakor, ca 20 kakor
500 g pepparkaksdeg (jag har ett recept HÄR om du inte vill köpa färdig).
Ca 10-15 Mariannegodisar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp degen i 40 bitar.
2. Hacka sönder alla Marianne godisar i mindre bitar.
3. Platta till en bit i handen, lägg på lite krossade Mariannegodisar, lägg på en bit över och platta till. Rulla sedan till bollar.
4. Lägg varje boll på bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta sedan till varje lite med en gaffel.
5. Grädda långt ned i ugnen i ca 6-7 minuter. Ta ut och låt svalna en smula, väääääldigt goda!
Besök gärna listan på mina 40 mest populära recept (<klicka), välbesökta recept som många gillar!
Hoppas du hittar massor med inspiration här hos mig. Tack för du delar och uppskattar det jag gör, det för mig verkligen glad! ❤️
Dom måste jag absolut testa! Använder du varmlufts eller ”vanlig” ugn?
Alltid vanlig om inget annat anges. ☺️
Hej
Det enklaste sättet att krossa dessa godis är det med mortel? Dessa pepparkakor är de lika goda nästa dag med eller är de godast när de är lite ljummast? Älskar 🥰 dina recept.
Vi har smakat dem flera dagar och dom är minst lika goda efter flera dagar. ☺️