Go’morron Lördag!
Är inte Lördag en sån typisk bakdag? Det här receptet testade jag för flera år sedan, och jag kan säga att detta blev så gott. Varje gång de bakats efter det så har det varit strykande åtgång direkt. POFF säger de så är allt borta. 😅 Snabba lussebullar med krämig vaniljfyllning gjorde i alla fall succé hemma hos oss, du måste helt enkelt testa. Jag blandar både jäst och bakpulver i degen och ja kan lova dig att det blir toppenbra. Därav namnet snabba lussebullar.
Kika gärna på min kategori med saffran (<klicka), massor med gott där!
Jag har ett helt inlägg med massor av SÖTA JULRECEPT (<klicka)
Jag gillar att bullarna är så himla enkla att baka, enkla men ändå så krämiga och goda. Rulla till bollar bara och fixa en hålighet i mitten som du sedan fyller med magiskt gott innehåll. Snabba Lussebullar hoppas jag blir en favorit även för dig.

Snabba Saffransbullar med krämig vaniljfyllning, ca 15 st
Missa inte mitt superpopulära recept på Saffranssnurror med vaniljkräm (<klicka)
3 dl mjölk
1 pkt saffran (2 om du vill ha mer smak av saffran)
1/2 pkt jäst
1 dl socker
100 g smält smör
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 dl creme fraiche
25 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör såhär:
1) Börja med att värma mjölken till 37 grader.
2) Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Lös upp jästen.
3) Häll i salt, socker och smält smör. Blanda runt.
4) Blanda lite av mjölet med bakpulver. Häll i det, lite i taget. Blanda runt allt med en slickepott tills du har en kladdig deg.
5) Rulla ca 15 bollar av degen. Är det för kladdigt kan du ha olja på händerna.
6) Pressa hål i varje bulle. Tryck gärna många gånger på lite olika ställen tills du har ett hål som är ca 1,5 cm brett.
7) Fyllning: Ha i creme fraiche i en liten skål. Ha sedan i smöret och resten av ingredienserna. Vispa med elvisp tills du har en krämig smet.
8) Klicka i varje hål, har du i lite extra så kommer det bli som för mig, det rinner ut lite. Väldans gott med det där rinnet ska jag säga dig.
9) Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
10) Vispa ett ägg och pensla bullarna. Grädda på 225 grader i ca 10 min. Pudra med florsocker så har du en magiskt god saffransbulle.
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:
JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR
För att hitta alla kategorier klicka HÄR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.
Hur kan du följa mig?
FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Tiktok HÄR
Jag skulle kunna byta fyllningen mot marsankräm va? Kram
Absolut! 💫