Oj så gott!
Nu ska du få recept på riktigt god kycklingrätt jag gjorde häromdagen. En supergod Kyckling i basilika och dijonsås, såsen är verkligen supersmarrig! T.o.m exet som var här för att äta tyckte det var riktigt gott, då vet man att det är bra betyg för han är en kräsen jäkel. Haha… Kyckling i basilika och dijonsås passar både till vardag och till fest och du kan äta den till både pasta, ris och potatis.
Kan riktigt längta tillbaka när vi åt detta, så krämigt och gott, och som sagt….. såsen är så god. Du måste testa och laga den här rätten!
Tipsar dig om att kika på dessa populära och välbesökta kycklingrätter här på sidan, klicka på länkarna nedan för att komma till recept:
• Kyckling & Bacongratäng (ett av mina mest besökta recept)
• Kyckling i krämig balsamicosås
Kyckling i basilika & dijonsås
600 g kycklingfile
2 st hönsbuljongtärningar
3 dl magtlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
spiskummin
1 kruka basiliska
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hela kycklingfiléer i en ugnsfast form. Salta, peppra och krydda även med spiskummin efter smak.
2) Tillaga kycklingen i ugnen i ca 20 minuter, blanda under tiden såsen till kycklingen.
3) Blanda grädde, creme fraiche, hackade buljongtärningar och dijonsenap. Hacka ca 1/3 av hela krukan basilika, spar några blad till servering, och ha i hacket i gräddblandningen.
4) Ta ut kycklingen och häll på gräddblandingen, ställ i ugnen i ytterligare 15 minuter. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt innan. Dela upp kycklingfileerna i skivor men låt dem ligga kvar i såsen. Servera med ris, potatis eller pasta.
Tipsar dig om att här på sidan finns massor av goda recept på mat & bak, nedan hittar du några smakprov på kategorier du kan hitta här. Klicka på varje länk för flera recept:
• BULLAR
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Hej hur varm skall ugnen vara???
Oj förlåt, 225 grader!
Vad gott detta var. Kommer lagas många gånger
// Heidi
Lagade denna super goda kycklingrätt ikväll, tack för alla goda recept, Love Always
Härligt att höra!
Så jättegott🥰
Kul att du gillar! 🥰
Hej kan man hoppa över spiskummin?
Absolut! 👍🏼
Hej hur många grader i ungen ska det vara?
225, har lagt till det nu. 👍🏼
Hej 😀Har lagat denna kycklingrätt idag,blev supergott👍 Det kommer att bli flera gånger😋
Tack för alla goda recept,från vaniljbullar till mat🇸🇪
Tack, kul!
Lägg till skivad tomat och riven ost överst så får du en superb gratäng som jag gör ofta, plus mer färsk basilika(en kruka totalt).
Bra tips! 😍
Tack! Provat detta recept idag. Jättegod sås!
Vad roligt att det uppskattas! 😍