Dumlekakor med pepparkaksdeg

Godaste enklaste julkakorna

Nej men dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg finns att se snart i varje sociala medier som finns. ALLA testar att baka dessa nu, så har du ännu inte testat, gör det! Så goda och absolut värt att baka säger jag. Dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg tar ingen tid att göra, sen smakar de bara sååå himmelskt gott så du kan inte ana. Testa!

Fler goda SMÅKAKOR (<klicka för recept)

IMG_8492

Dessa är busenkla att svänga ihop verkligen. Pepparkaksdeg som du tar ur lika stora bitar ur, rullar till bollar och sen sticker ned dumle i. Det kan liksom inte bli lättare att göra dessa Dumlekakor med pepparkaksdeg.

SÖTA JULRECEPT I MASSOR (<klicka för recept)

IMG_8494

Jag testade att trycka ned daimbitar med apelsinsmak i några också, säger bara wow wow så gott det blev då. Smakade jul på en helt annan nivå. Gillade också crunchet som blev av Daimen. Kan verkligen rekommendera att testa det också.

Du missar väl inte den superfina goda JULTÅRTAN (<klicka) som jag gjorde igår?!

IMG_8493

Dumlekakor med pepparkaksdeg, 12 st

Mer goda & juliga kakor: Saffranssnittar // Finska S-kakor // Julstjärnor

250 g pepparkaksdeg

ca 6 dumlekolor

ca 6 daimchoklsdgodisar

25 g vit riven choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla 12 bitar av pepparkaksdegen. De ska vara ungefär lika stora som IKEA:s köttbullar.

2. Stick i dumle & daim i pepparkaksbollarna. Pressa lite så de sitter ordentligt.

3. Grädda i ca 8-10 min. De går gärna vara lite mjuka i mitten.

4. Strö på riven vit choklad direkt när kakorna kommit ut ur ugnen. Vänta en stund tills se svalnar en aning, sedan är det bara att äta & njuta så mycket du orkar.

Småkakor du inte får missa är dessa TESKEDSKAKOR (<klicka) – ett måste på vårt finska julbord.

IMG_8496


Här ser du hur det ser ut när jag pressat på daim och dumle på varje Pepparkaksboll på dessa Dumlekakor. Efter detta så ställer jag dem i ugnen bara, sedan sköter dom sitt där inne.

Sugen på Saffransrecept (<klicka för massor med inspo).

IMG_8497

När de precis kommit ut ur ugnen så ser de ut såhär. Här har dumlekolan smält sådär alldeles fantastiskt fint. Det är här jag strör på riven vit choklad.

Tipsar om mina supergoda Saffransmuffins med grädde och vaniljfyllning (<klicka för recept).

IMG_8495

Testa att baka dessa ljuvligt goda Dumlekakor med pepparkaksdeg. Jag kan lova att det kommer vara en härlig upplevelse.

8
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
1 month ago

Tar du och trycker ner både dumle och dajm i varje form?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Marie
1 month ago

Nej en i varje, det blir 12 kakor av receptet och jag har skrivit 6 dumle och 6 Daim. 😍

Nästa inlägg

Lucka 17

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x