Är det ett enda bröd du ska baka på hela julen så har jag ett tips! JULMUST TEKAKOR I LÅNGPANNA! Woooooow woooooow woooooow! Nej men detta blev verkligen succé på riktigt ska jag säga. Nog kunde jag ana att det skulle bli bra, men inte såhär bra…. Så fluffiga, så god smak och bara alldeles underbara. Perfekt till julskinkan! Detta är verkligen inte sista gången som dessa JULMUST TEKAKOR bakas här hemma. Det kan jag lova dig. Så nöjd är jag!
Den stickade cardiganen jag har på mig hittar du HÄR (<klicka), sååå skön, en favorit!
Ni ser vad höga och fluffiga dom blir va? Känslan när man bara bröt isär dem när de kommit ut ur ugnen. Breda på smör, skiva på lite prästost och så bara stoppa in det i kakhålet. Nom nom nom!
7-10 dl vetemjöl (kom ihåg att mjöl skiljer sig åt en hel del, ålder, kvalitet osv. När degen arbetats i ca 5 min i köksassistent eller för hand 10 min ska den vara smidig och precis släppa bunkens kanter, då är den perfekt).
Gör såhär:
1) Se till att smöret är rumsvarmt.
2) Värm julmusten till 37 grader i en kastrull. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll musten över jästen och rör om tills den löses upp.
3) Ha i salt och det rumsvarma smöret.
3) Häll sedan i mjölet luftigt i omgångar tills degen är smidig. Jäs under en bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4) Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten (den du har i ugnen), ca 30×40 cm. Platta ut degen på plåten för hand. Nagga. Dela också upp plattan i ca 16 fyrkanter. Använd degskrapa eller kniv. Jäs i ytterligare 30 min.
5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk, blir den det täck för med bakplåtspapper eller folie.
Ät och njut! Du kommer smälla av! ☺️
Du vet väl att du här på bloggen hittar massor med goda recept på både mat & bak, här nedan följer några exempel (klicka på länkarna för fler recept):
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
8 Kommentarer
Oldest
NewestMost Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
1 year ago
Hej! Funkar det med annan julmust också? T.ex. Apotekarnes? 🙂
Nej penslar inget, däremot låter de som de blivit underbakta eller så hade du i lite för lite mjöl. Då kan det hända. Om du tänker att degen ska släppa fint från bunken så har du en perfekt det med tillräckligt mycket mjöl.
Ann
5 days ago
Kan man pensla dom med kaffe också som med frallorna?
Hej! Funkar det med annan julmust också? T.ex. Apotekarnes? 🙂
Ja men ooooh, ja. Funkar minst lika bra! Jag gillar den från Hafi för att den är lite mindre kolsyrad. 😍
Tänkte bara fråga om dessa smakar mkt julmust?
Julmusten sätter smak. 😊
Mina blev väldigt matta, penslar du med något innan eller efter ugnen?
Nej penslar inget, däremot låter de som de blivit underbakta eller så hade du i lite för lite mjöl. Då kan det hända. Om du tänker att degen ska släppa fint från bunken så har du en perfekt det med tillräckligt mycket mjöl.
Kan man pensla dom med kaffe också som med frallorna?
Går jättebra! 😍