ANNONS

Julmust tekakor i långpanna

Julmust tekakor

Är det ett enda bröd du ska baka på hela julen så har jag ett tips! JULMUST TEKAKOR I LÅNGPANNA! Woooooow woooooow woooooow! Nej men detta blev verkligen succé på riktigt ska jag säga. Nog kunde jag ana att det skulle bli bra, men inte såhär bra…. Så fluffiga, så god smak och bara alldeles underbara. Perfekt till julskinkan! Detta är verkligen inte sista gången som dessa JULMUST TEKAKOR bakas här hemma. Det kan jag lova dig. Så nöjd är jag!

ÖVER 100 BRÖDRECEPT (<klicka för alla recept)

IMG_7873IMG_8054 IMG_8056

Den stickade cardiganen jag har på mig hittar du HÄR (<klicka), sååå skön, en favorit! 

Ni ser vad höga och fluffiga dom blir va? Känslan när man bara bröt isär dem när de kommit ut ur ugnen. Breda på smör, skiva på lite prästost och så bara stoppa in det i kakhålet. Nom nom nom!

Missa inte mina JULMUSTFRALLOR (<klicka för recept)

Missa inte JULMUSTLIMPA (<klicka för recept)

IMG_7879 IMG_7874
Jag använde Hafis Julmust som är bara lätt kolsyrad och sååå god! Älskar deras produkter, har massor i skafferiet.

IMG_7878 IMG_7875

JULMUST TEKAKOR I LÅNGPANNA, ca 16 st

Tekakor i långpanna, 16 bitar

Missa inte mitt recept på gudomligt goda tekakor(<klicka) och blixt-tekakor (<klicka).

100 gram smör

5 dl julmust

1 pkt jäst

1 1/2 tsk salt

4 dl rågsikt

7-10 dl vetemjöl (kom ihåg att mjöl skiljer sig åt en hel del, ålder, kvalitet osv. När degen arbetats i ca 5 min i köksassistent eller för hand 10 min ska den vara smidig och precis släppa bunkens kanter, då är den perfekt).

Gör såhär:

1) Se till att smöret är rumsvarmt.

2) Värm julmusten till 37 grader i en kastrull. Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Häll musten över jästen och rör om tills den löses upp.

3) Ha i salt och det rumsvarma smöret.

3) Häll sedan i mjölet luftigt i omgångar tills degen är smidig. Jäs under en bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4) Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten (den du har i ugnen), ca 30×40 cm. Platta ut degen på plåten för hand. Nagga. Dela också upp plattan i ca 16 fyrkanter. Använd degskrapa eller kniv. Jäs i ytterligare 30 min.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Håll koll så den inte blir för mörk, blir den det täck för med bakplåtspapper eller folie.

Ät och njut! Du kommer smälla av! ☺️

Du vet väl att du här på bloggen hittar massor med goda recept på både mat & bak, här nedan följer några exempel (klicka på länkarna för fler recept):

Mjuka kakor

Kötträtter

Middagstips

Smaskiga gratänger

IMG_8064

Tipsar dig också om min bakbok: ”Baka på 30 minuter” som du kan köpa HÄR (<klicka).

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Kram Nina

209
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
1 year ago

Hej! Funkar det med annan julmust också? T.ex. Apotekarnes? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
1 year ago

Ja men ooooh, ja. Funkar minst lika bra! Jag gillar den från Hafi för att den är lite mindre kolsyrad. 😍

Beatrice
Beatrice
3 months ago

Tänkte bara fråga om dessa smakar mkt julmust?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Beatrice
3 months ago

Julmusten sätter smak. 😊

Lena
Lena
10 days ago

Mina blev väldigt matta, penslar du med något innan eller efter ugnen?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Lena
10 days ago

Nej penslar inget, däremot låter de som de blivit underbakta eller så hade du i lite för lite mjöl. Då kan det hända. Om du tänker att degen ska släppa fint från bunken så har du en perfekt det med tillräckligt mycket mjöl.

Ann
Ann
5 days ago

Kan man pensla dom med kaffe också som med frallorna?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ann
4 days ago

Går jättebra! 😍

Nästa inlägg

Lucka 11

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x