Det kallas för pannkaksröra. Det ser lite ut som äggröra men smakar fluffiga härliga pannkakor. Du äter pannkaksröra med det som du brukar äta pannkakor. Och det blev verkligen en höjdare. Testa pannkaksröra i helgen nu eller varför inte överraska familjen mitt i veckan?
Jag har en hel kategori med pannkakor: KLICKA HÄR
PANNKAKSRÖRA:
2 dl glutenfri mjölmix (vanligt mjöl för icke glutenfritt)
1 msk fiberhusk (behövs ej om du gör på vanligt mjöl)
3,5 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor
Gör såhär:
1) Blanda mjölmix (vetemjöl), fiberhusk, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten blir kvar.
2) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.
3) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till.
4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde. Sååå gott!
Annat gott med pannkakor:
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar laga pannkaksröra. I vår familj blir det alltid succé varje gång. Servera med t ex grädde och jordgubbar & jordgubbssylt.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Jag gjorde den där för några helger sen men tyckte att det var svårt att vända pannkakan .
Men barnen tyckte att det var gott. Dock inte lika goda som dina ”tyska pannkaksmuffins”.
Kram
Men gud så gott det låter och ser ut det här gör jag till mig och ungarna imorgon, lyxfrukost!
Åh, det bästsa jag vet!
Serveras i Österrike som Kaiser Scmarr’n. Så jäkla gott 😉
Btw. Vagnhild är ju superfin inne. Så mycket fint vill jag minnas.
Trevlig Valborg
Åh mums! ❤️ Tack detsamma!
Ser yummi ut, det måste jag prova!
Bara en nyfiken fråga: Är det de där 0.25 dl mjölk som gör’et?
Mmm… Liknar Kaisersmarr’n, säkert lika gott som det man äter i Österrike
Hoppas sjuklingen mår lite bättre.
Ett toppenrecept, så gott det blev 🙂
Kul att det uppskattas! 🥰