Ok, vill du ha det godaste receptet pĂ„ en riktigt lyxig lakrits och chokladfudgekladdkaka sĂ„ tycker jag att du kan se till att baka denna. Denna blev helt ĂVERFĂRĂLSKAD av alla som Ă„t den sĂ„ jag vĂ„gar lova att du ocksĂ„ kommer att gilla den. Skulle det vara sĂ„ att du inte gillar lakrits sĂ„ kan du bara utesluta det ur receptet, den Ă€r minst lika god utan! đ Den Ă€r enkel att göra Ă€ven om det ser ut att vara hundratjufler moment i. Den hĂ€r lakrits och chokladfudgekladdkaka blev snabbt en favorit och jag kan lova att denna kaka har bakats mĂ„nga mĂ„nga gĂ„nger hĂ€r hemma. Det Ă€r liksom svĂ„rt att lĂ„ta bli nĂ€r man vet hur drömgod den blir. BerĂ€tta gĂ€rna om du testar att baka denna lakrits och chokladfudgekladdkaka, och vad ni tyckte! đ
Den hĂ€r kladdkakan Ă€r liksom too mutch. GĂ„r inte att sluta Ă€ta och du kommer dregla efter mer, haha… Jo men det gĂ„r faktiskt inte att förklara det bĂ€ttre! HĂ€r nedan kommer receptet, sĂ„ hĂ„ll tillgodo!
Massa andra goda kladdkakor: KLICKA HĂR
LAKRITS OCH CHIKLADFUDGEKLADDKAKA, ca 8 bitar:
MISSA INTE: DUMLEKLADDKAKA MED KRISPIGT TĂCKE // CITRONKLADDKAKA MED LIMEGLASYR // MANDELMASSAKAKA
INGREDIENSER
3 Àgg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk lakritspulver (<klicka för att se vilken jag anvÀnde)
2 dl vetemjöl
150 gram smÀlt smör
1 krm salt
Gör sÄhÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
2. LÀgg i bakplÄtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter pÄ ca 24 cm.
3. SmÀlt smöret och lÄt svalna nÄgot. Rör ihop Àgg och socker, du fÄr inte vispa utan bara rör ihop det dÄ det inte fÄr komma in sÄ mycket luft i kakan.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret.
5. HÀll i smeten i springformen . StÀll in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invÀndigt. Jag hade min inne i 26 min.
Chokladfudge
1 1/2 dl vispgrÀdde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3â4 dl sirap
50 g smör
Gör sÄhÀr:
1. Rör ut lakritspulvret i Âœ dl grĂ€dde.
2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grÀdde, socker, sirap, choklad och smör. LÄt koka under omrörning ca 5-7 min.
3. TillsÀtt lakritsgrÀdden och rör om.
4. HÀll chokladfudgen över kakan och stÀll den i kylen tills fudgen stelnat.
Kakan kan serveras som den Àr, den blir fantastiskt smaskig med en hÀrlig klick lÀttvispad grÀdde.
Följ mig:
Min Facebooksida (<lÀnk till Facebooksidan) följs av sÄ galet mÄnga, följ den gÀrna du med! DÀr hittar du dagliga uppdateringar med massa hÀrliga recept och inspiration.
Följ gÀrna min Instagram (<lÀnk till Instagramsidan) ocksÄ, Àr aktiv dagligen i storys. DÀr hittar du Àven andra roliga tips och uppdateringar.
Missa inte TIKTOK (<lÀnk till TikToksidan). Ganska ny pÄ TikTok men det Àr roligt, hÀng med vetja.
Finns ocksÄ pÄ YouTube (<lÀnk till YouTube). Planen Àr att komma igÄng pÄ allvar Àven dÀr.
Mer goda recept hÀr pÄ sidan:
Kladdkaka i glas (<klicka för recept)
âą BLOGGENS 40 POPULĂRASTE RECEPT
âą 15 HĂRLIGA RECEPT MED ĂPPLE
âą 10 GODA RECEPT MED BLĂ BĂR
Tack för att du gillar & delar, det gör mig vĂ€ldigt tacksam och glad! â€ïž
Ser makalöst smarrigt ut! Den ska jag bjuda maken pĂ„ đ
Undrar bara vilken mörk choklad du anvÀnde i din?
KRAM!
Kan du lyckas med den glutenfri….?
đ
Det tror jag…. Kommer framöver kanske.
Hur smakar den? Ăr det mkt lakritssmak sĂ„ det tar över chokladen eller kan man lĂ€gga in lite lakrita bitar istĂ€llet för lakit’s pulver sĂ„ att man fĂ„r en liten hint av lakrits tillsammans med choklad
Den smakar inte överhÀngande mycket lakrits, ta mindre om du bara vill att det ska vara en hint!
Kan man byta ut mot lakritsessens tro? à hur mycke tar man isÄf?:)?
Absolut, jag skulle börja med 1 tsk.
hej hur lÄng tid tar det innan fudgen har stelnat
Ca 1 timme.
Den ska jag testa att göra glutenfri
Hej! En liten frÄga: hÀller man den varma fudgen över den varma kakan?
Ja, nÀr kakan svalnat.
Hej, ska kakan vara i den nedre delen av ugnen eftersom den ska vara i nÀstan 30 minuter? Mvh/Suzanna
Spelar faktiskt inte sĂ„ jĂ€ttestor roll dĂ„ ugnen âbaraâ ska vara pĂ„ 175 grader. đđŒ