Lakrits och Chokladfudgekladdkaka

Ok, vill du ha det godaste receptet pĂ„ en riktigt lyxig lakrits och chokladfudgekladdkaka sĂ„ tycker jag att du kan se till att baka denna. Denna blev helt ÖVERFÖRÄLSKAD av alla som Ă„t den sĂ„ jag vĂ„gar lova att du ocksĂ„ kommer att gilla den. Skulle det vara sĂ„ att du inte gillar lakrits sĂ„ kan du bara utesluta det ur receptet, den Ă€r minst lika god utan! 🙂 Den Ă€r enkel att göra Ă€ven om det ser ut att vara hundratjufler moment i. Den hĂ€r lakrits och chokladfudgekladdkaka blev snabbt en favorit och jag kan lova att denna kaka har bakats mĂ„nga mĂ„nga gĂ„nger hĂ€r hemma. Det Ă€r liksom svĂ„rt att lĂ„ta bli nĂ€r man vet hur drömgod den blir. BerĂ€tta gĂ€rna om du testar att baka denna lakrits och chokladfudgekladdkaka, och vad ni tyckte! 😍

Den hĂ€r kladdkakan Ă€r liksom too mutch. GĂ„r inte att sluta Ă€ta och du kommer dregla efter mer, haha… Jo men det gĂ„r faktiskt inte att förklara det bĂ€ttre! HĂ€r nedan kommer receptet, sĂ„ hĂ„ll tillgodo!

Massa andra goda kladdkakor: KLICKA HÄR

LAKRITS OCH CHIKLADFUDGEKLADDKAKA, ca 8 bitar:

MISSA INTE: DUMLEKLADDKAKA MED KRISPIGT TÄCKE // CITRONKLADDKAKA MED LIMEGLASYR // MANDELMASSAKAKA

INGREDIENSER

3 Àgg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk lakritspulver (<klicka för att se vilken jag anvÀnde)
2 dl vetemjöl
150 gram smÀlt smör
1 krm salt

Gör sÄhÀr:

1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.

2. LÀgg i bakplÄtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter pÄ ca 24 cm.

3. SmÀlt smöret och lÄt svalna nÄgot. Rör ihop Àgg och socker, du fÄr inte vispa utan bara rör ihop det dÄ det inte fÄr komma in sÄ mycket luft i kakan.

4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret.

5. HÀll i smeten i springformen . StÀll in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invÀndigt. Jag hade min inne i 26 min.

Chokladfudge

1 1/2 dl vispgrÀdde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör sÄhÀr:

1. Rör ut lakritspulvret i Âœ dl grĂ€dde.

2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grÀdde, socker, sirap, choklad och smör. LÄt koka under omrörning ca 5-7 min.

3. TillsÀtt lakritsgrÀdden och rör om.

4. HÀll chokladfudgen över kakan och stÀll den i kylen tills fudgen stelnat.

Kakan kan serveras som den Àr, den blir fantastiskt smaskig med en hÀrlig klick lÀttvispad grÀdde.

Följ mig:

Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration. 

Följ gĂ€rna min Instagram (<lĂ€nk till Instagramsidan) ocksĂ„, Ă€r aktiv dagligen i storys. DĂ€r hittar du Ă€ven andra roliga tips och uppdateringar. 

Missa inte TIKTOK (<lĂ€nk till TikToksidan). Ganska ny pĂ„ TikTok men det Ă€r roligt, hĂ€ng med vetja. 

Finns ocksĂ„ pĂ„ YouTube (<lĂ€nk till YouTube). Planen Ă€r att komma igĂ„ng pĂ„ allvar Ă€ven dĂ€r. 

Mer goda recept hĂ€r pĂ„ sidan: 

Kladdkaka i glas (<klicka för recept)

‱ BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

‱ 15 HÄRLIGA RECEPT MED ÄPPLE

‱ 10 GODA RECEPT MED BLÅBÄR

‱ EFTERRÄTTER I GLAS 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig vĂ€ldigt tacksam och glad! ❀

KRAM NINA

58
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
EmmsanPemmsan
9 years ago

Ser makalöst smarrigt ut! Den ska jag bjuda maken pĂ„ 🙂

Undrar bara vilken mörk choklad du anvÀnde i din?

KRAM!

Nina
Nina
8 years ago

Kan du lyckas med den glutenfri….?
🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina
8 years ago

Det tror jag…. Kommer framöver kanske.

Maria
Maria
8 years ago

Hur smakar den? Är det mkt lakritssmak sĂ„ det tar över chokladen eller kan man lĂ€gga in lite lakrita bitar istĂ€llet för lakit’s pulver sĂ„ att man fĂ„r en liten hint av lakrits tillsammans med choklad

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
8 years ago

Den smakar inte överhÀngande mycket lakrits, ta mindre om du bara vill att det ska vara en hint!

Linda
Linda
8 years ago

Kan man byta ut mot lakritsessens tro? Å hur mycke tar man isĂ„f?:)?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda
8 years ago

Absolut, jag skulle börja med 1 tsk.

Tessan
Tessan
8 years ago

hej hur lÄng tid tar det innan fudgen har stelnat

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tessan
8 years ago

Ca 1 timme.

Liselotte Fahlström
Liselotte Fahlström
6 years ago

Den ska jag testa att göra glutenfri

Lena Frankkila
6 years ago

Hej! En liten frÄga: hÀller man den varma fudgen över den varma kakan?

niinis
niinis
Reply to  Lena Frankkila
6 years ago

Ja, nÀr kakan svalnat.

Suzanna
Suzanna
4 years ago

Hej, ska kakan vara i den nedre delen av ugnen eftersom den ska vara i nÀstan 30 minuter? Mvh/Suzanna

niiinis
niiinis
Reply to  Suzanna
4 years ago

Spelar faktiskt inte sĂ„ jĂ€ttestor roll dĂ„ ugnen ”bara” ska vara pĂ„ 175 grader. đŸ‘đŸŒ

NÀsta inlÀgg

MORR & REA

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x