Lakrits och Chokladfudgekladdkaka

GODASTE KLADDKAKERECEPTET!!!

Ok, vill du ha det godaste receptet på en riktigt lyxig kladdkaka så tycker jag att du kan se till att baka denna. Denna blev helt ÖVERFÖRÄLSKAD av alla som åt den så jag vågar lova att du också kommer att gilla den. Skulle det vara så att du inte gillar lakrits så kan du bara utesluta det ur receptet, den är minst lika god utan! 🙂 Den är enkel att göra även om det ser ut att vara hundratjufler moment i.

lakrits och chokladfudgekladdkaka

Den här kladdkakan är liksom too mutch. Går inte att sluta äta och du kommer dregla efter mer, haha… Jo men det går faktiskt inte att förklara det bättre! Här nedan kommer receptet, resten av veckan kommer jag att bjuda på fler kladdkakerecept. Både nyttiga, glutenfria och mindre nyttiga. SÅ håll tillgodo!

RECEPT:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk lakritspulver
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.

Chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Gör såhär:

Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.

52
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
EmmsanPemmsan
9 years ago

Ser makalöst smarrigt ut! Den ska jag bjuda maken på 🙂

Undrar bara vilken mörk choklad du använde i din?

KRAM!

Nina
Nina
8 years ago

Kan du lyckas med den glutenfri….?
🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Nina
8 years ago

Det tror jag…. Kommer framöver kanske.

Maria
Maria
8 years ago

Hur smakar den? Är det mkt lakritssmak så det tar över chokladen eller kan man lägga in lite lakrita bitar istället för lakit’s pulver så att man får en liten hint av lakrits tillsammans med choklad

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
8 years ago

Den smakar inte överhängande mycket lakrits, ta mindre om du bara vill att det ska vara en hint!

Linda
Linda
8 years ago

Kan man byta ut mot lakritsessens tro? Å hur mycke tar man isåf?:)?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda
8 years ago

Absolut, jag skulle börja med 1 tsk.

Tessan
Tessan
8 years ago

hej hur lång tid tar det innan fudgen har stelnat

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tessan
8 years ago

Ca 1 timme.

Liselotte Fahlström
Liselotte Fahlström
6 years ago

Den ska jag testa att göra glutenfri

Lena Frankkila
6 years ago

Hej! En liten fråga: häller man den varma fudgen över den varma kakan?

niinis
niinis
Reply to  Lena Frankkila
6 years ago

Ja, när kakan svalnat.

Suzanna
Suzanna
4 years ago

Hej, ska kakan vara i den nedre delen av ugnen eftersom den ska vara i nästan 30 minuter? Mvh/Suzanna

niiinis
niiinis
Reply to  Suzanna
4 years ago

Spelar faktiskt inte så jättestor roll då ugnen ”bara” ska vara på 175 grader. 👍🏼

Nästa inlägg

MORR & REA

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x