Sugen på något gott till ikväll? Jag kan ärligt säga att jag saknar de stora barnen så ofantligt mycket. Skulle så gärna bjuda dem på en härlig middag hemma vid köksbordet. Det får bli när vi kommer hem, helt klart!
Den här kycklingrätter är verkligen fantastiskt god! Jag är en riktig sucker för kyckling. Jag köper helst färsk kyckling då jag tycker att de är godast. Det är mycket mat och inga senor och fettslamsor, sånt som jag har så svårt för. En kyckling är så ren och fri från sånt. Såsen som kycklingen fick koka i blev så galet god alltså! En riktig höjdare och en typisk Nina-smak.
Vi åt kyckligen med ris och en feta/myntaröra. Favvoröran helt klart!
RECEPT Ninas kyckling med krämig parmesansås.
4 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl grädde
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 msk balsamvinäger
2 dl riven parmesan
salt (var lite försiktig d både parmesan, soya och fond innehåller salt.)
peppar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra dom lite. Skjuts in i ugnen i ca 25 min.
2) Blanda samman creme fraiche, grädde, fond, soya, balsamvinäger och parmesan.
3) Ta ut kycklingen ur ugnen efter 25 min, häll på parmesansåsen över kycklingen. Skjuts in i ugnen i ytterligare 20 min. Ta ut och servera med vitt ris och en röra på fetaost och mynta.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra
Kram Nina
Det där ser ju grymt gott ut! 🙂 Fin blogg du har här! Hittade hit när jag googlade på ingefärsshot med gurkmeja.
Jag provade en ny kycklingrätt ur en av Jamie Olivers matböcker igår. Den blev ganska god.
/Lisa
Provade till middag idag. Blev underbart gott! Såsen är too die for!
Hej slker på din fetaost/mynta röra men hittar inte receptet finns det??
Hej!
Hur gör du blandningen med fetaost o myntan? Mvh Anne.
Du har fått mig laga mer mat
Men vad roligt, precis det jag vill.
Ska prova snarast
Samma här, dina recept är tydliga, lättlagade och inspirerar mig till att pröva! Jag lyckas alltid få till något gott med hjälp av dem! Väldigt tacksam över att få ta del av din matblogg ❤️
Åh tack Ulla! Vad glad jag blir! Kram ❤️
Jag har provat många av dina recept och de är alla lika goda. Dina recept får mig att vilja spendera mer tid i köket och jag njuter verkligen av det. Tack för en bra blogg.
Åååååh, blir så glad av din kommentar! Tack för att du delade med dig! Kram ❤️
Provade din kyckling i krämig parmesansås o den var helt ljuvlig o lätt att göra.
Så roligt att höra. Kul att du gillade!
Hej kan jag byta ut parmesan till västerbotten- eller prästost?
Går jättebra!
Har du något annat man kan byta mynt med. Feta ost röra låter så gott men mannen min gillar inte det 🙂
Gillar han färsk basilika? Det funkar också.
när du gör blandningen steg 2, är det kallt du blandar ihop eller på spisen?
Helt riktigt, den blandas kall.
Jäklar så gött dä ble da🍽😋
Haha! Härligt att höra! 👌🏻😋😍