”Vad kan man göra för gott med Valrhona choklad” frågade Annelie på Inreda.com mig, vi kör ju ett samarbete just nu. Det Annelie inte visste var att jag ju sitter på jordens fetaste recept när det kommer till att göra egen varm choklad. 🙂 Där ingår nämilgen vit choklad.
Så idag när jag hämtade Milo från skolan så var han ute. Han var sådär härligt rödblommig och hade lekt i snön så han var alldeles mör. Då passade det väl supertoppen att få dricka mammas special tänkte jag. Min lyxiga varma choklad med lite hemliga ingredienser…. han formligen vräkte i sig den. 🙂
Mina specialingredienser är några, det är därför den blir så fantastiskt god! Här ser du en liten sneekpeak. 😉 Det är nästan löjligt enkelt att göra den godaste varma chokladen alldeles själv.
Valrhona choklad fick bli min ”secret ingredient”. Alltså den här chokladen kan knappt förklaras. Om jag ska försöka förklara så är det som att stoppa den finaste vita chokladpralinen i munnen med toner av smörkola och sådär gräddigt krämig så gommen säger ”halleluja”. Att få använda denna chokladen i bakning eller i en varm choklad är liksom höjden av lyx! Något att förhöja en jäkligt trist måndag med helt klart! 🙂
Valrhona anses för övrigt att vara världens bästa choklad, jag förstår verkligen det. Ska bli spännande att baka mera på detta alltså….ja om jag typ inte hinner äta upp det själv först. Det är verkligen farligt gott! Så otroligt exklusiv smak alltså, jag är heeeeelt såld.
Milos första uttryck när han satte munnen till glaset var ”MMMMMMmmmmmmmmm”, det är sjukt bra betyg! ♥
RECEPT 1 KOPP NINAS LYX O´BOY:
1,5 dl mjölk
½ dl vispgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ msk strösocker
några knappar Valrhona choklad
Topping:
½ dl vispgrädde
malen kanel
Gör såhär:
1) Värm mjölk, grädde, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Värm till den nästan börjar koka.
2) Häll i Valrhona chokladen och låt den smälta ned.
3) Vispa grädden.
4) Toppa chokladen med vispgrädde och dofta över lite malen kanel.
Någon var väldans nöjd med en kopp LYXCHOKLAD! ♥
I samarbete med Inreda.com
[…] I morse kokade jag min lyxiga varma choklad. […]