Efterrätt till påsk? Har ni börjat fundera på vad det skulle kunna vara? Något som jag garanterat kommer att testa är denna mangomousse, låter helt fantastiskt gott!
Mangomousse, 6 st
3 gelatinblad
1 pkt fryst mango 250 g
2 mango fruktdryck
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk romextrakt (valfritt)
Gör såhär:
1) Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Låt dem ligga där i ca 5 minuter tills de mjuknat.
2) Tina mangon. Mixa sedan mango och mangodryck/juice med florsocker, (romextrakt), vaniljsocker och citronsaften i en blender eller matberedare. Häll sedan upp allt i en bunke.
3) Vispa grädden så den blir fast.
4) Ta upp gelatinbladen ut vattnet, krama inte ur vattnet, och lägg dem i en kastrull. Smält dem på svag värme. Rör ned lite av mangopuren i gelatinet, blanda därefter ned gelatinet i mangopuren. Rör om.
5) Vänd ned grädden, häll upp i dessertskålar eller glas. Dekorera med lite blåbär och ätbara blommor. En klick grädde på kan också vara gott.
Fler goda mousser och desserter hittar du HÄR och HÄR.
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina