Oj oj oj hörni så god den här snabblimpan blev. Tror att Tony åt upp halva limpan alldeles själv, ett bra betyg minsann. Igår bakade jag denna snabblimpa och det tog max 5 minuter att svänga ihop den, inte ens det. Sen hade jag den i ugnen i ca 55 min men du behöver ju inte lägga ned så mycket arbete på att baka, den här snabblimlan sköter sig nämligen själv i ugnen. Ingen jäsning, ingen knådning, bara röra ihop.


Ett annat snabbt bröd: GLÖDHOPPOR (<klicka för recept)
Den här snabblimpan tror jag att jag kommer få baka varenda dag from nu. Haha, det blev nämligen väldigt poppis. Som sagt så slukade Tony själv halva limpan till frukost. ”Gick inte att sluta äta” sa han. Han åt den lite ljummen med smör, ost och skinka på. Mums!



Du hittar mjölet HÄR (<klicka)
Jag använde mjöl från Landsberga gård. Närproducerat minsann. Dit brukar vi åka och fika på somrarna, så mysigt. Sen brukar jag köpa på mig lite mjöl när jag ändå är där, finns en liten shop med massa gott också. Detta mjöl är inte lika vitt som vetemjölet man köper i matvarubutiken. Utan detta är lite mörkare och passar perfekt för brödbak enligt mig. Väldigt gott är det också, ger väldigt god smak.


SNABBLIMPA 1 st
6 dl vetemjöl (eller rågsikt – jag använde Landsberga gårds vetemjöl )
2 dl havregryn
1 1/2 tsk salt
2 1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl mjölk
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Jag rörda ihop allt med en träsked. Detta blir som en riktigt seg smet, alltså ingen deg.

3. Klä en 1 1/2 liter brödform (funkar med 1 liter också) med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö på lite mjöl uppepå.
4. Grädda nere i ugnen i ca 55 min. Brödet ska vara torrt när du känner med sticka.

Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna snabblimpa. Går som sagt på nolltid att svänga ihop och så sköter ugnen resten.
Du kan också variera det om du vill.
• Ha i nötter, frön eller torkad frukt om du gillar det.
• Smaksätt med brödkryddor eller varför inte bara lite anis.
• Gör ett annorlunda bröd och riv i 2 dl parmesan och färsk rosmarin som du hackat. Mums!
• Hacka i massor med färska örter.
Annat gott bröd

• Lantbröd
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:

• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Hej Nina
Hur blir konsistensen på brödet nästa dag? Jag är själv i hushållet,därför undrar jag är det bäst att frysa den kanske?
Detta har ätits nu i 3 dagar här hemma och det är fortfarande väldigt gott. Men vill du så skiva upp och frys direkt efter gräddning, då håller det sig allra bäst.
Ska baka det idag!
Hoppas det blev toppen! 😍
Följde receptet och det blev inte bra. Använde rågsikt o h hade i hackade nötter. Degen blev ganska tjock och färdiggräddad så var det stora sprickor i brödet så det blev bara smulor när vi skar upp det. Tror inte att jag gör det igen!
Men du kan inte använda bara rågsikt, du behöver ett mjöl med gluten för att binda samman brödet. Inte alls konstigt att det blev smulor. Testa igen men använd t ex 4 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt.
Hej ser gott ut, fungerar det med rivna morötter i? Hur mkt isf? Tack på förhand 🌷
Absolut! 😍
Är ingen brödälskare och bakar i stort sett aldrig bröd om det inte är typ scones, men tyckte det både såg och lät gott så testade. Använde rågsikt och hade i hackade valnötter, jädrans så gott det blev och så enkelt det var. Nu ska jag frysa in det i skivor så jag lätt kan ta fram det jag behöver 😃
Härligt!
Har bakat på glutenfritt mjöl och havregryn och hade hälften mjölk hälften filmjölk, hade även i tranbär och solrosfrön. Vart så gott
😍😍😍 Gott!