Oj oj oj hörni sÄ god den hÀr snabblimpan blev. Tror att Tony Ät upp halva limpan alldeles sjÀlv, ett bra betyg minsann. IgÄr bakade jag denna snabblimpa och det tog max 5 minuter att svÀnga ihop den, inte ens det. Sen hade jag den i ugnen i ca 55 min men du behöver ju inte lÀgga ned sÄ mycket arbete pÄ att baka, den hÀr snabblimlan sköter sig nÀmligen sjÀlv i ugnen. Ingen jÀsning, ingen knÄdning, bara röra ihop.
Ett annat snabbt bröd: GLĂDHOPPOR (<klicka för recept)
Den hĂ€r snabblimpan tror jag att jag kommer fĂ„ baka varenda dag from nu. Haha, det blev nĂ€mligen vĂ€ldigt poppis. Som sagt sĂ„ slukade Tony sjĂ€lv halva limpan till frukost. âGick inte att sluta Ă€taâ sa han. Han Ă„t den lite ljummen med smör, ost och skinka pĂ„. Mums!
Du hittar mjölet HĂR (<klicka)
Jag anvÀnde mjöl frÄn Landsberga gÄrd. NÀrproducerat minsann. Dit brukar vi Äka och fika pÄ somrarna, sÄ mysigt. Sen brukar jag köpa pÄ mig lite mjöl nÀr jag ÀndÄ Àr dÀr, finns en liten shop med massa gott ocksÄ. Detta mjöl Àr inte lika vitt som vetemjölet man köper i matvarubutiken. Utan detta Àr lite mörkare och passar perfekt för brödbak enligt mig. VÀldigt gott Àr det ocksÄ, ger vÀldigt god smak.
SNABBLIMPA 1 st
6 dl vetemjöl (eller rĂ„gsikt – jag anvĂ€nde Landsberga gĂ„rds vetemjöl )
2 dl havregryn
1 1/2 tsk salt
2 1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
4 dl mjölk
Gör sÄhÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Jag rörda ihop allt med en trÀsked. Detta blir som en riktigt seg smet, alltsÄ ingen deg.
3. KlÀ en 1 1/2 liter brödform (funkar med 1 liter ocksÄ) med bakplÄtspapper och hÀll i smeten. Strö pÄ lite mjöl uppepÄ.
4. GrÀdda nere i ugnen i ca 55 min. Brödet ska vara torrt nÀr du kÀnner med sticka.
Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna snabblimpa. GÄr som sagt pÄ nolltid att svÀnga ihop och sÄ sköter ugnen resten.
Du kan ocksÄ variera det om du vill.
⹠Ha i nötter, frön eller torkad frukt om du gillar det.
⹠SmaksÀtt med brödkryddor eller varför inte bara lite anis.
⹠Gör ett annorlunda bröd och riv i 2 dl parmesan och fÀrsk rosmarin som du hackat. Mums!
⹠Hacka i massor med fÀrska örter.
Annat gott bröd
âą Norska tekakor
⹠Lantbröd
Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du gillar det under inlÀgget!
Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULĂRASTE RECEPT
Mer goda recept hÀr pÄ sidan:
âą Goda sallader
âą 125 mjuka kakor
⹠PopulÀraste köttrÀtterna pÄ min sida
⹠10 populÀraste kycklingrecepten
âą 15 billiga & goda matrecept
âą 10 goda recept med rabarber
⹠20 lÀttlagade matrecept klara pÄ under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<lÀnk till Facebooksidan) följs av sÄ galet mÄnga, följ den gÀrna du med! DÀr hittar du dagliga uppdateringar med massa hÀrliga recept och inspiration.
Följ gÀrna min Instagram (<lÀnk till Instagramsidan) ocksÄ, Àr aktiv dagligen i storys. DÀr hittar du Àven andra roliga tips och uppdateringar.
Hej Nina
Hur blir konsistensen pÄ brödet nÀsta dag? Jag Àr sjÀlv i hushÄllet,dÀrför undrar jag Àr det bÀst att frysa den kanske?
Detta har Àtits nu i 3 dagar hÀr hemma och det Àr fortfarande vÀldigt gott. Men vill du sÄ skiva upp och frys direkt efter grÀddning, dÄ hÄller det sig allra bÀst.
Ska baka det idag!
Hoppas det blev toppen! đ
Följde receptet och det blev inte bra. AnvÀnde rÄgsikt o h hade i hackade nötter. Degen blev ganska tjock och fÀrdiggrÀddad sÄ var det stora sprickor i brödet sÄ det blev bara smulor nÀr vi skar upp det. Tror inte att jag gör det igen!
Men du kan inte anvÀnda bara rÄgsikt, du behöver ett mjöl med gluten för att binda samman brödet. Inte alls konstigt att det blev smulor. Testa igen men anvÀnd t ex 4 dl vetemjöl och 2 dl rÄgsikt.
Hej ser gott ut, fungerar det med rivna morötter i? Hur mkt isf? Tack pĂ„ förhand đ·
Absolut! đ
Ăr ingen brödĂ€lskare och bakar i stort sett aldrig bröd om det inte Ă€r typ scones, men tyckte det bĂ„de sĂ„g och lĂ€t gott sĂ„ testade. AnvĂ€nde rĂ„gsikt och hade i hackade valnötter, jĂ€drans sĂ„ gott det blev och sĂ„ enkelt det var. Nu ska jag frysa in det i skivor sĂ„ jag lĂ€tt kan ta fram det jag behöver đ
HĂ€rligt!