Snabblimpa – Godaste bakpulverlimpan

Oj oj oj hörni sÄ god den hÀr snabblimpan blev. Tror att Tony Ät upp halva limpan alldeles sjÀlv, ett bra betyg minsann. IgÄr bakade jag denna snabblimpa och det tog max 5 minuter att svÀnga ihop den, inte ens det. Sen hade jag den i ugnen i ca 55 min men du behöver ju inte lÀgga ned sÄ mycket arbete pÄ att baka, den hÀr snabblimlan sköter sig nÀmligen sjÀlv i ugnen. Ingen jÀsning, ingen knÄdning, bara röra ihop.

Ett annat snabbt bröd: GLÖDHOPPOR (<klicka för recept)

Den hĂ€r snabblimpan tror jag att jag kommer fĂ„ baka varenda dag from nu. Haha, det blev nĂ€mligen vĂ€ldigt poppis. Som sagt sĂ„ slukade Tony sjĂ€lv halva limpan till frukost. ”Gick inte att sluta Ă€ta” sa han. Han Ă„t den lite ljummen med smör, ost och skinka pĂ„. Mums!

Du hittar mjölet HÄR (<klicka)

Jag anvÀnde mjöl frÄn Landsberga gÄrd. NÀrproducerat minsann. Dit brukar vi Äka och fika pÄ somrarna, sÄ mysigt. Sen brukar jag köpa pÄ mig lite mjöl nÀr jag ÀndÄ Àr dÀr, finns en liten shop med massa gott ocksÄ. Detta mjöl Àr inte lika vitt som vetemjölet man köper i matvarubutiken. Utan detta Àr lite mörkare och passar perfekt för brödbak enligt mig. VÀldigt gott Àr det ocksÄ, ger vÀldigt god smak.

SNABBLIMPA 1 st

6 dl vetemjöl (eller rĂ„gsikt – jag anvĂ€nde Landsberga gĂ„rds vetemjöl )

2 dl havregryn

1 1/2 tsk salt

2 1/2 tsk bakpulver

2 msk ljus sirap

4 dl mjölk

Gör sÄhÀr:

1. SÀtt ugnen pÄ 180 grader.

2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Jag rörda ihop allt med en trÀsked. Detta blir som en riktigt seg smet, alltsÄ ingen deg.

3. KlÀ en 1 1/2 liter brödform (funkar med 1 liter ocksÄ) med bakplÄtspapper och hÀll i smeten. Strö pÄ lite mjöl uppepÄ.

4. GrÀdda nere i ugnen i ca 55 min. Brödet ska vara torrt nÀr du kÀnner med sticka.

Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna snabblimpa. GÄr som sagt pÄ nolltid att svÀnga ihop och sÄ sköter ugnen resten.

Du kan ocksÄ variera det om du vill.

‱ Ha i nötter, frön eller torkad frukt om du gillar det.

‱ SmaksĂ€tt med brödkryddor eller varför inte bara lite anis.

‱ Gör ett annorlunda bröd och riv i 2 dl parmesan och fĂ€rsk rosmarin som du hackat. Mums!

‱ Hacka i massor med fĂ€rska örter.

Annat gott bröd

‱ Tekakor i lĂ„ngpanna

‱ Norska tekakor

‱ Lantbröd

‱ 10 minuters frallor

Gillar du receptet blir jag jĂ€tteglad om du gillar det under inlĂ€gget! 

Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept hĂ€r pĂ„ sidan: 

‱ Goda sallader 

‱ 6 hĂ€rliga tĂ„rtor 

‱ 10 populĂ€ra helgmiddagar 

‱ 125 mjuka kakor 

‱ 20 supergoda kakor

‱ PopulĂ€raste köttrĂ€tterna pĂ„ min sida 

‱ 10 populĂ€raste kycklingrecepten

‱ EfterrĂ€tter i glas 

‱ 15 billiga & goda matrecept 

‱ 10 goda recept med rabarber 

‱ 20 lĂ€ttlagade matrecept klara pĂ„ under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration. 

Följ gĂ€rna min Instagram (<lĂ€nk till Instagramsidan) ocksĂ„, Ă€r aktiv dagligen i storys. DĂ€r hittar du Ă€ven andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

57
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
5 months ago

Hej Nina
Hur blir konsistensen pÄ brödet nÀsta dag? Jag Àr sjÀlv i hushÄllet,dÀrför undrar jag Àr det bÀst att frysa den kanske?

Kerstin Persson
Kerstin Persson
5 months ago

Ska baka det idag!

Anne-Maria
Anne-Maria
4 months ago

Följde receptet och det blev inte bra. AnvÀnde rÄgsikt o h hade i hackade nötter. Degen blev ganska tjock och fÀrdiggrÀddad sÄ var det stora sprickor i brödet sÄ det blev bara smulor nÀr vi skar upp det. Tror inte att jag gör det igen!

Helen
Helen
4 months ago

Hej ser gott ut, fungerar det med rivna morötter i? Hur mkt isf? Tack pĂ„ förhand đŸŒ·

Anneli
Anneli
2 months ago

Är ingen brödĂ€lskare och bakar i stort sett aldrig bröd om det inte Ă€r typ scones, men tyckte det bĂ„de sĂ„g och lĂ€t gott sĂ„ testade. AnvĂ€nde rĂ„gsikt och hade i hackade valnötter, jĂ€drans sĂ„ gott det blev och sĂ„ enkelt det var. Nu ska jag frysa in det i skivor sĂ„ jag lĂ€tt kan ta fram det jag behöver 😃

NÀsta inlÀgg

Salviapasta med brynt smör och nytt utekök

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x