På midsommar gjorde jag de godaste minipizzorna, ungdomarna här hemma är inte jätteförtjusta i allt det traditionella med midsommar som sill och olika röror och grejer. Så då gjorde jag lite minipizzor istället och måste bara slå ett slag för världens bästa minipizza plåt. Det bästa jag någonsin haft och kanske en ”onödig” pryl som man inte trodde man behövde och nu inte klarar sig utan. 😂
Det är denna plåt (<klickbar länk) jag pratar om. Gör pizzorna sådär perfekta och ger bra värme både uppifrån och med denna plåt nerifrån. Du får dessutom med en urskärare. Perfekt att göra förrätter på, minipizzor som jag gjorde som blir sådär härlig krispiga i botten. Fastnar ingenting på plåten heller även om det var en massa ost som låg på den så lossnade det bara av att jag knappt rörde det. Sååå nöjd, billig också!
Kan också rekommendera denna! Ger otroligt krispiga pizzor då det är lite öppet under. Så tips tips!
De godaste minipizzorna, ca 20 – 24 st
1 rulle köpt pizzadeg (eller så gör du egen pizzadeg, antingen efter mitt snabba recept HÄR, eller det vanliga HÄR, har också ett med surdeg HÄR.)
Några skvättar tomatsås (antingen den som följer med pizzakitet eller så gör du egen, recept HÄR.)
3 dl riven Prästost
Oregano att strö över
Tips på fyllning:
Skinka
Salami
Tonfisk
Champinjoner
Fetaost
Färdiggrillad kyckling
Paprika
Lök
M.m
Kika gärna in HÄR för inspiration för mer pizzor och fyllningar!
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut (kavla om du gör egen) pizzadegen. Pressa ur rundlar med urtryckaren. Placera på plåten. Har du inte denna så använd en bakplåtspappersklädd plåt.
2) Bred på lite tomatsås, ha i valfri fyllning och toppa med riven ost. Strö över oregano.
3) Skjuts in i mitten av ugnen i ca 10 min. Ät och njut!
Tips: Gör egen god pizzasallad till, denna (<klickbar länk) är magiskt bra och god, smakar som på pizzerian.