Fläskytterfilé i sockerkaksform med magiskt god sås

Nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé i sockerkaksform blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om fläskytterfilé i sockerkaksform. Galet gott, du måste testa!


Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka för alla recepten) på hela sidan!

Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker. Viktigt att den får bada i såsen, det är liksom hela grejen.

Klicka HÄR för mina 20 bästa kötträtter.


Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.

Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).


Ja jag använde denna sylten i, Körsbär och vaniljsylt, finns att köpa HÄR. Körsbär sättet en helt fantastisk smak i såsen så har du inte testat det tidigare, GÖR DET! Denna är mer som en marmelad tycker jag och passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p

Mer gott med kött: Min supergoda FLÄSKFILÉGRYTA // Världens godaste FLÄSKFILÉGRATÄNG // FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS

1 fläskytterfilé

Olja & smör

Salt & peppar

3 dl grädde

1 dl creme fraiche

3 msk kalvfond

1/2 msk kinesisk soja

1/2 dl körsbärssylt

1 kvist hackad färsk rosmarin

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar efter smak

Sås:

1 1/2 msk majsredning

2 dl grädde

Gör såhär:


1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform. Sätt ugnen på 175 grader.


2) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.


3) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.

Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis

Mer inspiration: 

• 10 populära helgmiddagar 

• 15 billiga, lättlagade och goda rätter 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar

OBS: Gillar du recepten blir jag jätteglad om du gillar dem under inlägget

Kul och höra om du testar denna ljuvliga kötträtt. Vi älskade den verkligen! Detta är helt klart väntan när den tillagas alla minutrar i ugnen. Detta är verkligen himmelskt gott.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

10697
Subscribe
Notify of
guest

83 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
1 year ago

Så god! Gjorde den idag och mina barnbarn 3 och 5 tyckte det var jättegott med potatismos till, även min man och dotter gav tummen upp ❤️🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
1 year ago

Så himla kul och höra! 👌🏻💕

Merethe
Merethe
1 year ago

Det var så gott. Önskar dock att du gjorde dina recept utskriftsbara. Tack för fantastiskt goda recept.

Andreas
Andreas
1 year ago

Riktigt gott! 😋 Körsbärssylten gjorde sig riktigt fint i såsen! Det här gör vi igen 👌🏻🙌🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Andreas
1 year ago

Visst blev det gott med just körsbärssylt i. 😋

Kjell
Kjell
1 year ago

Jag är 67 år gammal och har aldrig gillat fläskytterfilé. Men vilket fantastiskt recept – supergott! Lagar till den för andra gången nu och bjuder särbon och sonen ikväll. Har gjort en liten justering – har lagt till krossat rosépeppar i såsen. Det blir nypotatis till. Tack för supergod recept!

niiinis
niiinis
Reply to  Kjell
1 year ago

Så otroligt glad jag blir! Roligt att det gillas! 😍

Birgitta
Birgitta
1 year ago

Varför står det Sås med bara två ingredienser
Längst ner i receptet? Ingredienserna till såsen står ju ovanför…vad menas? Blandar man inte ihop allt och kör i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta
1 year ago

Jo så gör du, jag förklarar allt utförligt under punkt 2 och 3.

Kristin
Kristin
1 year ago

Majsredning, är det majsstärkelse du menar? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
1 year ago

Ja precis. 👍🏼

Jonas
Jonas
1 year ago

Gjorde denna rätt till familjen nu o alla tyckte den va jättegod! Rekommenderas varmt!

Marita
Marita
1 year ago

Måste prova.
Har gjort något liknande men med lingonsylt.

Carina Berg
Carina Berg
1 year ago

Prova! Jättegott

Ebba Stridh
Ebba Stridh
1 year ago

Ska absolut prövas 😋😋

Helena Wahlund
Helena Wahlund
1 year ago

Föll för trenden, i ugnen as we speak!! Men du, det finns inget som heter fläskytterfilé. SKOJA BA!!! Läst kommentarer…🤣🤣🤣. Ha det bäst 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Helena Wahlund
1 year ago

😂😂😂

Gunilla
Gunilla
1 year ago

Wow, detta blir mitt bästa recept. Blev bättre än i
min crockpot. Älskar såsen…..

Linda
Linda
1 year ago

Älskar dina recept! Är verkligen ingen ”mat-mamma” men känner mig som en när jag lagar dina goda rätter (mest efterrätter ska tilläggas 😄).

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
1 year ago

Men åh! Så himla kul och höra. 🥰🥰🥰🥰

Magnus
Magnus
1 year ago

Blev riktigt gott, använde svarta vinbärs gele

niiinis
niiinis
Reply to  Magnus
1 year ago

Lika gott! 😋

Josefine
Josefine
1 year ago

Hittar ingen körsbärssylt i affären. Har kollat både Ica maxi, Coop, Willys, citycross . Har du tips på annn passande sylt?☺️🫶🏼

niiinis
niiinis
Reply to  Josefine
1 year ago

Går
Jättebra med t ex lingonsylt. ☺️

SB
SB
Reply to  Josefine
1 year ago

Finns på Ica maxi för jag bor, men står på hyllan med mat från andra länder. Så kolla där om ni har sådan hylla på eran maxi.

Therese Carlsson
Therese Carlsson
1 year ago

En fråga, är det totalt 5dl grädde och 1dl Creme fraiche? Fattar jag det rätt att när det gått klart i ugnen reder du upp såsen som varit i ugnen med majsstärkelse utrörd i 2dl grädde?

Ulf Nilsson
Ulf Nilsson
1 year ago

Bjöd mina vänner på detta när vi träffades i juli. ”Bulls eye” kan jag berätta. Dom fullkomligt älskade det. Serverade med ugnsrostade rotsaker och pressgurka. WOW!! Tack för detta!!

niiinis
niiinis
Reply to  Ulf Nilsson
1 year ago

Åh vad gott det låter med tillbehören! Kul att det uppskattades! 🥰

Carina
Carina
1 year ago

Denna rätt gick hem hos både mannen och våra tvillingar på 13 år! Fläskytterfilén blev verkligen mör och fin plus att körsbärssylten var pricken över i. Förresten för Josefine (och kanske fler) som hade svårt att få tag på körsbärssylt – Lidl har i sitt ordinarie sortimentet

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
1 year ago

Tack! Vad roligt att det uppskattades. 😍

Annica
Annica
1 year ago

Blev väldigt gott, särskilt såsen var uppskattad. Gjorde med vinbärsgelé och mjölkfria produkter. Serverade med potatisgratäng. Blev lite fundersam på tiden i ugn 90 min. På ca 60 min hade köttet uppnått temp för fläskkött. Vet om jag skulle tagit ut det då eller om det är en poäng att låta det gå länge för att få smakerna?! Nu blev det något torrt.Men jag har absolut blivit omvänd vad det gäller fläskytterfilé, nu kommer jag köpa det igen😄

niiinis
niiinis
Reply to  Annica
1 year ago

Viktigt att köttet liksom badar i såsen hela vägen, det är det som gör den så underbart mör och god. 😍

Kristin
Kristin
1 year ago

Låter underbart gott. Måste absolut testas 🙂 Måste man steka köttet först?

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
1 year ago

Inget måste, men sätter mycket godare smak på köttet.

Yvonne
Yvonne
1 year ago

Tror du att det kan funka med crème Fraiche med vitlök? Glömde köpa crème Fraiche och har bara en med vitlök hemma 😄

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne
1 year ago

Absolut!

Marika
Marika
1 year ago

Idag har även jag lagat denna rätt med magiska såsen, blev supergott! Kommer lagas snart igen 😍 Tack för ett toppenrecept!

niiinis
niiinis
Reply to  Marika
1 year ago

😍😍😍

Andreas
Andreas
1 year ago

Förvirrad.
” Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen” står det först.

Sen, efter att köttet är klart ska majsstärkelsen i grädden? Inte i såsen.

Så grädden är inte med i såsen som köttet lagas i, eller fattar jag fel?

Chatarina
Chatarina
11 months ago

Bland det absolut godaste jag ätit och jag är inte så förtjust i fläskytterfilé

Berit
Berit
11 months ago

Så himla god! Det var en riktig höjdare! Står på min favoritlista fr o m nu! 👍

Astrid
Astrid
11 months ago

Älskas av alla jag bjudit det på. Sååå gott och mört. Himmelsk sås. Tack Nina för alla dina härliga recept. ❤️
PS Bry dig inte om gnällspikarna! Lyssna på oss beundrare i stället!❤️

Jeanette Lundin
Jeanette Lundin
10 months ago

Jordgubbssylt funkade lika bra. Himmelskt gott!!

inger Sjöstrand
inger Sjöstrand
10 months ago

jättegott

Annica
Annica
10 months ago

Lätt att göra och jättegott

Åsa
Åsa
9 months ago

Supergott och enkelt!!

Agneta Enskog
Agneta Enskog
9 months ago

Denna rätt är så god och har gjort den 2 gånger men andra gången tog jag färsk timjan istället för rosmarin då jag inte är så förtjust i rosmarin ☺️

Gunilla Magnuson
Gunilla Magnuson
9 months ago

Jättegott, nu när man inte kan köpa julmust kan man byta till påskmust istället?

Ella Kontiokari
Ella Kontiokari
9 months ago

Älskar alla dina recept, ska precis ge mig på denna och ser verkligen fram emot rätten. Tack för all inspiration, maten ät väldigt uppskattad av familjen ❤️

Lena
Lena
8 months ago

Va den godaste sås jag fått till på länge blev inte mycke kvar när jag gjorde detta

GeBe
GeBe
8 months ago

Mycket god!

Irene Dahlman
Irene Dahlman
8 months ago

Tack för detta goda recept, Du delar med Dig av.
Idag är det 3-dje gångenjag tillagar den. FILEN BLIR SAFTIG OCH FIN, SÅSEN ÄR INTE FY SKAM HELLER!
mVH
Ninni

Sam
Sam
7 months ago

Looks Great

Ceerés Husin
Ceerés Husin
6 months ago

Hittade ingen körsbärssylt, däremot svart vinbärsgele hur mycket ska jag ta av den?

Jannica
Jannica
6 months ago

Så gott 🙏 gjort den många gånger nu å ibland utan cf. Har ibland tagit vinbärsgele ( man får ju ta vad som finns ) just nu har jag gjort 2 kg till mina barn och barnbarn som de ska ha till fredags mat

Anneli
Anneli
6 months ago

Går det att frysa rätten som blir över?

Caroline Nähr Lindström
Caroline Nähr Lindström
5 months ago

Hej fungerar det utan att bryna köttet? 🌸

Mattias Jönsson
Mattias Jönsson
3 months ago

Jag bytte ut timjan och sylt med mortlad rosépeppar
En favorit 👍🏼😁

Sofia
Sofia
2 months ago

Mina två söner 2o4 slickade sina tallrikar efter dagens middag hehe. Även maken kunde inte låta bli. En ny familjefavorit.

Ggei
Ggei
2 months ago

En klar favorit, gjort fen flera ggr. Såsen blir fantastik

Jerry
Jerry
1 month ago

Denna rätt var absolut det godaste jag har ätit, mina vänner tyckte det samma som ha varit på en lyx krog hemma hos mig.🙂👍

Mona
1 month ago

Så gott, fantastiskt 👍😋

Ingalill
Ingalill
4 days ago

Hej! Tack för ett fantastiskt gott recept. Har gjort det 2 ggr med ytterfilé o undrar om man kan använda Fläskfilé istället och om det medför några förändringar i tillagningstid eller så?

Nästa inlägg

Västerbottensmuffins med Skagenröra

83
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x