Godmorgon raringar!
Tack för alla inputs på mitt tabubelagda inlägg (<länk dit), så skönt och veta att man inte är ensam och att vi är fler som kämpar därute. ❤️
Jag tänkte kicka igång denna Fredag med ett middagstips som du kanske kan laga i helgen? Det var verkligen supergott, jag tänker att man kanske kan göra min falska bearnaisesås (<länk) till, ja då har man en rätt som verkligen smäller högt. Perfekt helgrätt. 🥂🍾
Krispig Kyckling med hemlagade strips & coleslaw, 4 p
Kika gärna på andra härliga kycklingrätter HÄR.
600 g kycklinginnerfilé
1 kg potatis
1 kvist rosmarin
100 g panko ströbröd
2 ägg
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikakrydda
Salt & peppar
Coleslaw:
250 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 dl creme fraiche
1/2 saften av en halv citron
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk honung
Salt & peppar
Tips: Ha i 1 rödlök också, jag kan inte äta rå lök så jag hoppade över det.
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Annars 240 grader ca. Skölj av potatisen och skär den i strips strimlor. Hacka rosmarinen smått och blanda sedan den med ca 3 msk olivolja, salt & peppar. Ha gärna i detta i en bunke med potatisen och blanda runt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt vara i ugnen i ca 25-30 min tills de fått fin färg.
2) Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor. I en skål, ha i panko, vitlökspulver, paprikakrydda, salt och peppar. Vispa äggen i en annan skål. Vänd sedan kycklingen först i äggen, sen i panko blandningen.
3) Hetta upp en rejäl klick med smör och olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen runtom i ca 7-8 minuter, den har då en gyllene och krispig yta. Den ska inte vara rosa i köttet.
4) Blanda sedan alla ingredienserna till coleslaw. Servera sedan kycklingen med strips och coleslaw. Förslagsvis som jag skrev i början så kan ni även göra falsk bearnaisesås till, såååå smarrigt!
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
I receptet står det 1 citron, i vad el när ska man ha den? 🙂
Äsch, den hade hamnat helt fel. Har ändrat nu. Det ska vara saften av 1/2 citron i coleslaw. 😅