Ja igår gav vi ju oss av ut i naturen för att äta vår lunch, de godaste saffranspannkakorna. Kan verkligen rekommenderas hörni, så himla mysigt och den livskvaliteten alltså….att få sitta i solen en krispig vinterdag och äta de godaste saffranspannkakorna med sylt och grädde. Nej men, jag orkar inte vad härligt. Visst, lite kallt om fingrarna de gånger man var tvungen att ta av sig vantarna. Men annars, sååå mysigt! Och GOTT! Allt man lagar utomhus är alltid mycket godare i naturen, vet inte varför men det bara är så! 🤤 Har lovat mig själv att denna vintern blir det inte de godaste saffranspannkakorna bara en gång i stormköket eller för all del över öppen eld. Det MÅSTE göras många gånger!
Vår lilla plats för matlagningen igår. Ja men ni fattar ju, magi! Det finns inget som slår detta. Känslig som jag är så blev jag tårögd av upplevelsen. Ni nytillkomna behöver kanske veta att jag är en HSP person, tog många år att förstå det men när jag väl läste om det så trillade poletten ned. Det har hjälpt mig massor att förstå mig på mig själv. Att också lära mig leva efter det. Har jag haft mycket kontakt med människor, varit nervös eller orolig, varit ledsen, delat ut mycket av min energi t ex genom att prata inför många människor, tränat och ätit dåligt t ex så är jag heeeeeelt urlakad. Det kan ta flera dagar att återhämta sig. Tar jag inte dagarna att återhämta mig så hamnar jag i ett svart hål ett tag, liknas depression. Jag har också otroligt lätt för att gråta och skratta, känslorna sitter liksom på ytan. Jag påverkas jättemycket av filmer, av musik, av filmklipp på nätet. Jag analyserar mycket. Typ så. Kanske låter helt hemskt att vara en HSP person, men jag skulle inte vilja byta bort det för att ha nära till känslor innebär även att ha nära till härliga känslor. Jag kan bli euforisk och överlycklig för småsaker. Det är jäkligt härligt! Om du vill veta mer om att vara HSP och gör ett test kan du läsa mer HÄR.
När smöret fick smälta till sig och börja fräsa i stormköket och solen som gassade in såhär. Nej men…. 😭
Tonys första lagg…. Glömde dock att vi hade florsocker med oss. Haha, blev ju både godare och vackrare med lite florsocker uppepå. Men helt klart godaste saffranspannkakorna man kan äta!
Dessvärre så tog gasen slut eller om det var för kallt för den, den slutade funka mitt i allt. Men som tur var hade vi ved med oss så vi kunde starta en eld och laga klart resten där.
Där jädrar i min lilla låda blev det fart. Också så mysigt, en tänd eld utomhus som man kan värma sig med. Ska helt klart eldas mer denna vinter.
SAFFRANSPANNKAKOR, ca 5 st
Fler pannkaksrecept hittar du HÄR.
Fler recept med saffran hittar du HÄR
2 dl dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl)
0,75 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
1 1/2 msk kokossocker (eller vanligt socker)
1 pkt saffran (Matsmart har kampanj på saffran just nu, kolla HÄR).
1 tsk salt
3 ägg
3 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 msk chiafrön (kan hoppas över)
Gör såhär:
1. Blanda dinkelmjöl, potatismjöl, vaniljpulver, kokossocker, saffran och salt i en bunke.
2. Häll i mjölken. Vispa runt tills du har en helt klumpfri smet.
3. Knäck i äggen en och en och vispa emellan. Ha sedan i chiafrön. Chiafrön ger lite härlig textur i pannkakorna.
4. Ha i smör i stekpannan/stormköket/stekjärnet. Låt det brynas lite. Häll i ca 1-1/2 dl i varje lagg.
Vi åt med grädde och jordgubbssylt, jordgubbssylten beställd på Matsmart den innehåller mindre socker och är så god! Finns HÄR. Doftade över florsocker också. Så gott så gott!
Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Ett tips torgvantar (halvvantar) perfekta när man ska göra saker i skogen. Eller ett par tumvantar där du kan vika upp främre delen och så är det halvvantar under.
Bra tips! 🙏🏻🥰