Påsk snart och då tänkte jag att jag skulle laga denna rätten. Låter galet gott tycker jag. Så spännande med marinaden. Har gjort liknande marinad tidigare och den blev vansinnigt god och passar perfekt till kött. Flankstek, har du inte provat så gör det för tusan, sååå gott.
Ölmarinerad FLANKSTEK
700 g flankstek
Marinad:
1/2 flaska mörk öl
0,5 dl japansk soja
0,5 dl Sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar efter smak
Gör såhär:
1) Blanda marinaden, lägg köttbiten i en plastpåse och häll i marinaden. Ställ i kylen i minst 1 timme.
2) Ta ur köttet och häll marinaden i en kastrull och koka snabbt upp den. Ställ åt sidan.
3) Sätt ugnen på 200 grader. Stek flanksteken på hög värme i en stekpanna så den får ordentligt med färg. Ett bra riktmärke kan vara att lägga smör i stekpannan, och när den tystnar har den bra värme för att stekas. Ställ i en ugnsfast form i ugnen, stick in köttermometer. Blodigt: 56 grader, medium: 58 grader och välstekt: 60 grader.
4) Skär upp köttet i ca 2 cm breda skivor. Häll gärna över den kokta marinaden över köttet just innan servering.
Tips på servering till: Klyftpotatis och Ninas himmelska sås (<recept), krossad potatis (<recept) med barbecuesås (<recept), pressad potatis med Ninas falsk bearnaisesås (<recept).
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina