Nu ska du fĂ„ tips pĂ„ nĂ„got vĂ€ldigt gottigt, detta Ă€r verkligen nĂ„got du mĂ„ste testa. Inte alls svĂ„rt att göra och det blir supergott. Ăt den till ett riktigt gott bra, förslagsvis mitt lĂ„ngpannebröd. Det Ă€r vĂ€ldans gott till vitlöksbröd ocksĂ„.
Ugnsbakad fetaost med tomater, oregano och citron, 4 pers
2 pkt fetaost
1/2 kruka fÀrsk oregano
1 stor vitlöksklyfta
1 citron
250 g tomater
4 msk olivolja
1/2 knippe salladslök
salt & svartpeppar
Gör sÄhÀr:
1) SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
2) Plocka bladen frÄn oreganon. Skala och riv vitlök. TvÀtta av citronen ordentligt, riv den fint. Strimla salladslöken fint. Dela tomaterna i halvor.
3) Blanda oregano, vitlök, citronskal, salladslök, tomater och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4) LÀgg fetaosten i ugnsform. LÀgg tomatsalladen uppepÄ och runt om fetaosten. Gratinera sedan i 7-10 min.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR(SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)
Inspireras ocksÄ av dessa hÀrligt goda recept:
Crepes med ost & skinkröra
Kram Nina
Goda recept. Dock saknas vitlöken i ingredienslistan pĂ„ de krossade potatisarna med vitlök đ