Nu ska du få ett snabbt och härligt recept på lite annorlunda pizza. Denna svänger du enkelt ihop och den blir fantastiskt god. En pizzarulle som verkligen blev såå himla bra. Milo var lyrisk över hur gott det var. Det är det bästa betyget man kan få. Ät den gärna med pizzasallad.
PIZZARULLE
1 pizzaförpackning med deg
500 g kycklingfärs (funkar såklart med köttfärs också)
1 burk krossade tomater
2 msk honung
2 msk Heinz chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Salt & peppar
3 dl riven mozzarelaost
1 ägg
Torkade oregano
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärs tills den är helt genomstekt.
2) Häll i krossade tomater, honung, chilisås, vitlök, salt och peppar. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min tills vätskan liksom kokat in.
3) Rulla ut pizzaplattan på en bakplåtpappersklädd plåt. Fördela ut kycklingfärssås över hela plattan. På med all riven ost, men spara lite till toppingen.
4) Rulla ihop rullen från långsidan och inåt. Pensla med ett uppvispat ägg, ha på riven ost och oregano. 225 grader ugnen i ca 20-25 min.
Pizzasallad
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (jag använde Perstorp)
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk honung (rinnande)
1½ tsk salt
svartpeppar
Gör såhär:
1) Strimla vitkålen genom att hyvla den med en osthyvel. Funkar skitbra.
2) Lägg vitkålen i en skål. Häll på det kokande vattnet och låt det ligga och dra sig en stund i vattnet. Detta gör man för att ”slaka” salladen, så den blir sådär härligt mjuk som en riktigt pizzasallad.
3) Blanda olja, ättika vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar. Häll av det varma vattnet och skölj av vitkålen i kallt vatten och lägg den sedan tillbaka i skålen. Häll över blandningen. Servera genast, denna sallad håller fint i kylen i upp till en vecka.
Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Tid och värme på ugnen för rullen?
Fortsatt trevlig helg – kram
Hade trillat bort, skrivit dit det igen.
Gjorde du egen pizzabotten eller finns rektangulära att köpa? Hittar bara runda i affären.
Köpte rulle på Lidl! 👍🏼
Hej hur länge ska vitkålen ligga i varmvatten 🙂 ?
Några minuter, salladen ska kännas slak och mjuk.
Piffa upp pizzasalladen med Santa Marias salladskrydda och Aromat. Beroende på hur kryddig och sur/söt man vill ha pizzasalladen ha på mer av salt och svartpeppar, flytande honung och vitvinsvinäger (ta inte för mycket bara vinäger bara). Smaka av kontinuerligt och låt kryddningen få ta sin tid. Min pizzasallad blev supergod men det tog sin lilla stund.