Pizzarulle med hemgjord pizzasallad

Nu ska du få ett snabbt och härligt recept på lite annorlunda pizza. Denna svänger du enkelt ihop och den blir fantastiskt god. En pizzarulle som verkligen blev såå himla bra. Milo var lyrisk över hur gott det var. Det är det bästa betyget man kan få. Ät den gärna med pizzasallad.

PIZZARULLE

1 pizzaförpackning med deg

500 g kycklingfärs (funkar såklart med köttfärs också) 

1 burk krossade tomater 

2 msk honung 

2 msk Heinz chilisås

2 pressade vitlöksklyftor

Salt & peppar

3 dl riven mozzarelaost

1 ägg

Torkade oregano

Gör såhär: 

1) Stek kycklingfärs tills den är helt genomstekt.

2) Häll i krossade tomater, honung, chilisås, vitlök, salt och peppar. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min tills vätskan liksom kokat in.

3) Rulla ut pizzaplattan på en bakplåtpappersklädd plåt. Fördela ut kycklingfärssås över hela plattan. På med all riven ost, men spara lite till toppingen.

4) Rulla ihop rullen från långsidan och inåt. Pensla med ett uppvispat ägg, ha på riven ost och oregano. 225 grader ugnen i ca 20-25 min.

Pizzasallad

1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
2 korkar ättika (jag använde Perstorp)
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk honung (rinnande)
1½ tsk salt
svartpeppar

Gör såhär:

1) Strimla vitkålen genom att hyvla den med en osthyvel. Funkar skitbra.

2) Lägg vitkålen i en skål. Häll på det kokande vattnet och låt det ligga och dra sig en stund i vattnet. Detta gör man för att ”slaka” salladen, så den blir sådär härligt mjuk som en riktigt pizzasallad.

3) Blanda olja, ättika vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.  Häll av det varma vattnet och skölj av vitkålen i kallt vatten och lägg den sedan tillbaka i skålen. Häll över blandningen. Servera genast, denna sallad håller fint i kylen i upp till en vecka.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Magiskt god smördegspizza

Pizzadeg utan jäst

Köttfärspiroger

Glutenfria ost & skinkpiroger

Kram Nina

1420
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
4 years ago

Tid och värme på ugnen för rullen?
Fortsatt trevlig helg – kram

niinis
niinis
Reply to  Anna
4 years ago

Hade trillat bort, skrivit dit det igen.

Carin
Carin
4 years ago

Gjorde du egen pizzabotten eller finns rektangulära att köpa? Hittar bara runda i affären.

niiinis
niiinis
Reply to  Carin
4 years ago

Köpte rulle på Lidl! 👍🏼

Ellinor Lindström
Ellinor Lindström
4 years ago

Hej hur länge ska vitkålen ligga i varmvatten 🙂 ?

niiinis
niiinis
Reply to  Ellinor Lindström
4 years ago

Några minuter, salladen ska kännas slak och mjuk.

Jeanette
Jeanette
7 months ago

Piffa upp pizzasalladen med Santa Marias salladskrydda och Aromat. Beroende på hur kryddig och sur/söt man vill ha pizzasalladen ha på mer av salt och svartpeppar, flytande honung och vitvinsvinäger (ta inte för mycket bara vinäger bara). Smaka av kontinuerligt och låt kryddningen få ta sin tid. Min pizzasallad blev supergod men det tog sin lilla stund.

Nästa inlägg

Hej från vårt vardagsrum!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x